NASA caută oameni care să protejeze Pământul de extratereştri! Salariul este de şase cifre

Agenţia spaţială NASA oferă un loc de muncă de „ofiţer de protecţie planetară”, care trebuie să apere Pământul de contaminarea extraterestră şi să se asigure că planeta noastră va evita contaminarea lumilor străine pe care încearcă să le exploreze.

Guvernatorii muncesc din greu pentru a proteja publicul. Unii studiază bolile infecţioase şi tratamentele eficiente, iar alţii se asigură că medicamentele, alimentele, vehiculele sau produsele de consum se ridică la nivelul aşteptărilor şi nu dăunează nimănui. Dar preocupările de la sediul NASA sunt, literalmente, extraterestre – motiv pentru care agenţia spaţială oferă acum un loc de muncă de „ofiţer de protecţie planetară”, conform Business Insider.

Acest ofiţer ar trebui să apere Pământul de contaminarea extraterestră şi să se asigure că planeta noastră va evita contaminarea lumilor străine pe care încearcă să le exploreze.

Remuneraţia? Un salariu de şase cifre, între 124.406 dolari şi 187.000 dolari pe an, plus alte beneficii.

În timp ce multe agenţii spaţiale angajează ofiţeri de protecţie planetară, contractele sunt, deseori, part-time. De fapt, în lume există doar două astfel de roluri cu normă întreagă: una la NASA şi cealaltă la Agenţia Spaţială Europeană. Acest post este momentan al lui Catharine Conley, singurul ofiţer de protecţie planetară al NASA din 2014. „Acest nou loc de muncă este rezultatul relocării poziţiei pe care o deţin în prezent, o autoritate tehnică independentă din cadrul NASA”, a declarat Conley recent. Nu a spus, însă, dacă intenţionează să-şi depună din nou candidatura pentru această funcţie, care poate fi deţinută timp de cel puţin trei ani, dar poate fi prelungită până la cinci ani, conform mediafax.ro.

De același autor

Related Articles