Atenție, șoferi. Nici astăzi tirurile nu au voie să circule în 15 județe

Și astăzi (joi 3 august), începând cu ora 12 şi până la 20, pe drumurile naţionale şi autostrăzile care tranzitează 15 de judeţe din vestul ţării, inclusiv Caraş-Severin şi Timiş, vor fi instituite restricţii de circulaţie pentru autovehiculele cu o masă autorizată mai mare de 7,5 tone.

Acestea sunt instituite în baza codului portocaliu de caniculă emis de A.N.M.

Astfel, Compania naţională de drumuri şi autostrăzi interzice temporar circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, cu unele excepţii cum ar fi: transporturi de echipamente de prim ajutor; pentru distribuire de carburanţi; de mărfuri sub temperatura controlată; pentru tractări vehicule avariate; pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate; cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării; transporturi apă îmbuteliată; de produse provenite din exploatări agricole, sau transporturi militare implicate în exerciţii multinaţionale.

Județele unde se vor impune restricțiile sunt: Dolj, Mehedinți, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș, Arad, Sibiu, Alba, Bihor, Cluj, Mureș, Sălaj, Satu Mare, Maramureș și Bistrița Năsăud”, se arată în comunicatul CNAIR.

Restricţionarea circulaţiei este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformări majore ireversibile cu pierderea stabilităţii îmbrăcaminţii rutiere.

Informații suplimentare privind starea rețelei de drumuri naționale pot fi obținute de la Dispeceratul Companiei Naționale de Autostrăzi si Drumuri Naționale din Romania S.A.sau de pe pagina de internet www.cnadnr.ro.

 

Cele mai citite

Related Articles