Va fi lansat noul program european de încurajare a consumului de fructe şi legume în şcoli!

În această lună va fi lansat noul Program european de încurajare a consumului de fructe şi legume în şcoli. Autorităţile comunitare doresc să introducă proiectul în întreaga Uniune Europeană încă din prima zi a anului şcolar 2017-2018.

Uniunea Europeană va aloca în total 250 de milioane de euro pentru a promova obiceiurile alimentare sănătoase în rândul copiilor. Mai mult de jumătate din această sumă va merge către fructe şi legume, iar restul pentru lapte. În cazul României ajutorul acordat se ridică la aproximativ 17 milioane de euro.

Şcolarii pot primi, dacă este cazul, şi produse prelucrate, precum supe, compoturi de fructe, sucuri, iaurturi sau brânzeturi, dacă această opţiune este aprobată de autorităţile naţionale. Nu sunt permise însă adaosurile de sare, zahăr şi grăsimi. Deşi participarea este facultativă, cele 28 de state membre şi-au anunţat intenţia de a lua parte la această iniţiativă. Anul trecut, aproximativ 30 de milioane de copii europeni au beneficiat de programe similare.

Proiectul de anul acesta reuneşte şi optimizează măsurile existente, un obiectiv principal al comisarului european pentru agricultură, Phil Hogan.

 

De același autor

Related Articles