Taxa de solidaritate face parte din ciclul ”uitate”

Premierul Mihai Tudose a precizat astăzi că Executivul nu va introduce taxa de solidaritate, deşi măsura este prevăzută în programul de guvernare aprobat de Parlament în urmă cu mai puţin de o lună. Şeful Guvernului PSD-ALDE a explicat răzgândirea prin faptul că măsura ar fi avut un efect „puţin” şi ar fi provocat un „deranj” mare.

Întrebat dacă s-a mai discutat despre introducerea taxei de solidaritate şi care este concluzia, şeful Executivului a răspuns: „Concluzia, astăzi, este că putem să o trecem la discutate şi uitate”.

Tudose a precizat că, după simulările făcute, s-a constatat că efectele introducerii acestei taxe ar fi fost mai mult în planul imaginii. „Era prea puţin pentru a face ceva şi prea mare deranjul”, a spus şeful Guvernului.

Chestionat de jurnalişti dacă, în lipsa taxei de solidaritate, vor fi luate alte măsuri pentru a creşte veniturile la bugetul de stat, premierul a negat. „Nu vom avea nicio măsură care să apese pe bugetul populaţiei (…) Deocamdată, nu avem alte măsuri în ceea ce priveşte taxe şi impozite pentru populaţie”, a declarat Tudose.  (Digi 24)

Cele mai citite

Related Articles