Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a confirmat încă un deces din cauza rujeolei!

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a confirmat încă un deces din cauza rujeolei – un bărbat de 29 de ani din judeţul Dolj.

Numărul total al deceselor a ajuns la 32, cele mai multe, 8, fiind înregistrate în Timiş. Pragul de 8.000 de cazuri de îmbolnăviri de la începutul epidemiei a fost depăşit săptămâna trecută. Medicii au constat şi că un pacient din patru a avut nevoie de spitalizare.

Introducerea vacinului antirujeolă, în 1979, a redus drastic îmbolnăvirile care s-au înmulţiţ după 2009, în special din cauza refuzului părinţilor de a-şi vaccina copiii şi a sincopelor în aprovizionarea cu dozele necesare. Ministerul Sănătăţii desfăşoară acum o nouă acţiune de informare şi conştientizare a importanţei vaccinării. Radio România, la rândul său, încheie prima săptămână a unei astfel de campanii.

Ministrul Florian Bodog le-a cerut din nou autorităţilor să se implice pentru vaccinarea copiilor, iar în comunităţile defavorizate să intervină pentru înregistrarea nou-născuţilor, având în vedere că există un număr mare de minori care nu au documente şi nu sunt luaţi în evidenţa medicilor de familie. Potrivit ministrului, există suficiente doze împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei care au fost trimise şi în teritoriu. La nivel naţional stocul de vaccin ROR era de aproape 70 de mii de doze la sfârşitul lunii trecute, conform raportărilor făcute de direcţiile de sănătate publică judeţene.

Alte peste 300.000 de doze au ajuns în teritoriu la mijlocul acestei luni pentru a se acoperi necesarul de la nivel naţional. Cele mai multe au fost repartizate în Bucureşti, peste 43.000, Iaşi 21.000 şi Timiş unde au ajuns aproape 19.000 de doze. Ministrul Florian Bodog, a dat asigurări că dozele de vaccin împotriva rujeolei achiziţionate lunile trecute vor fi suficiente până la finalul anului.

Sursă: Rador

De același autor

Related Articles