Valoarea poliţelor va fi cu 80% mai mare pentru şoferii indisciplinaţi

Conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară şi reprezentanţi ai asociaţiilor patronale şi profesionale din domeniul transportului rutier de mărfuri şi persoane au discutat despre normele de aplicare a noii legi privind asigurările RCA.

Valoarea poliţelor va fi cu 80% mai mare pentru şoferii indisciplinaţi, a declarat vice-preşedintele ASF, Cornel Coca Constantinescu.

“Cel care este asigurat şi are un comportament adecvat în trafic trebuie să primească un discount semnificativ. Am crescut acest bonus de la 32% la 50%. În ceea ce priveşte categoria persoanelor care au un comportament inadecvat în trafic, care fac accidente, care ne împing către zona de creştere a tarifelor şi de rezolvarea acestor probleme pe care le constatăm că există astăzi, aceia vor plăti cu mai mult de 80% tariful RCA care îi este ofertat”, a declarat vice-preşedintele ASF, Cornel Coca Constantinescu.

Controlul preţului RCA este una dintre prevederile în favoarea beneficiarilor, a subliniat şi preşedintele Asociaţiei Service-urilor Independente din România, Cristian Munteanu.

Au fost simplificate procedurile de despăgubire în situaţia în care avem un accidenţ astfel încât timpul de indisponibilizare a unui autovehicul a fost redus cu aproape 40%. Să nu uităm că acest consumator are dreptul de a-şi repara maşina în orice unitate service doreşte, a fost redus termenul de constatare a daunei de la cinci zile lucrătoare la trei zile lucrătoare, soluţiile tehnice de reparaţie le va stabili unitatea reparatoare, care răspunde legal în situaţia producerii unei eveniment legat de acea lucrare tehnică. Toate lucrurile acestea se vor răsfrânge către consumatori şi pentru prima dată, ASF a ieşit din zodia asiguratorilor şi a intrat în zodia consumatorului“, susține reprezentantul service-urilor auto independente. RRA

Cele mai citite

Related Articles