Comandantul armatei SUA în Europa: România este un aliat de nădejde

România demonstrează că este un aliat de nădejde, angajat să continue să-şi modernizeze forţele armate. Evident, vor fi investiţi 2% în Apărare, dar este mult mai mult decât atât. Este vorba despre calitatea tinerilor militari şi a comandanţilor lor în mod real angajaţi să contribuie la securitatea Mării Negre. A fost o nouă demonstraţie de ce România este un aliat atât de important al NATO.

Comandantul trupelor americane în Europa, Ben Hodgeş a mai spus că Statele Unite sunt angajate să contribuie la securitate în zona Mării Negre şi a fost de părere că exerciţiul “Saber Guardian” nu va duce la escaladarea tensiunilor cu Rusia. Ideea a fost susţinută şi de preşedintele Klaus Iohannis, prezent şi el, ieri, la Cincu. Întrebat de jurnalişti dacă discuţiile despre achiziţionarea rachetelor Patriot şi recentele exerciţii militare tensionează relaţiile cu Moscova, şeful statului a declarat.

Klaus Iohannis: Trebuie să vedem pentru ce se fac aceste achiziţii. Noi nu ne pregătim să atacăm pe nimeni. Noi ne pregătim să fim mai bine dotaţi, ca Armata noastră să beneficieze de dotări moderne eficiente. Este un lucru absolut necesar şi aceste dotări nu sunt gândite, repeţ pentru a ataca pe cineva. Ele sunt gândite pentru a ne apăra, pentru a garanta securitatea românilor în România.  RRA

De același autor

Related Articles