”Leul din Mosul” a ucis 6 militanți ai Statului Islamic

Un soldat irakian cunoscut ca “leul din Mosul” ar fi ucis sase militanti ai Statului Islamic, dupa ce a reusit sa se infiltreze printre membrii gruparii teroriste.

Imbracat ca unul dintre jihadisti, Mohammed Qasim a reusit sa treaca de liniile de aparare foarte bine pazite ale Statului Islmic din Mosul, scrie The Independent.

Barbatul de 25 de ani i-a ucis pe cei sase militanti dupa ce i-a pacalit ca este de partea lor si a reusit sa noteze pozitiile depozitelor de armamenţ precum si ale lunetisilor si ale mitraliorilor Statului Islamic.

Se crede ca informatiile obtinute de el au salvat vietile mai multor civili si soldati irakieni. In urma misiunii lui Qasim, fortele speciale irakiene au bombardat mai multe pozitii ale Statului Islamic, inainte de a lansa un atac de infanterie.

“Suntem foarte mandri de faptele soldatului. Este un barbat foarte curajos”, a spus generalul irakian Abdul Wahab al-Saadi.

Qasim face parte din fortele antiteroriste irakiene create de coalitia internationala dupa invazia din 2003 si instruite de Serviciul Aerian Speciale (SAS).

Orasul Mosul, situat in nordul Irakului, a fost controlat de Statul Islamic incepand cu iunie 2014.  (ziare.com)

De același autor

Related Articles