Peste 112.000 de elevi au fost repartizați în învățământul liceal de stat în prima etapă

104

112.368 de absolvenţi de gimnaziu (99,5%), care au completat fişele de înscriere la licee, au fost repartizaţi miercuri în funcţie de una dintre opţiunile exprimate.

“Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat astăzi, pe http://admitere.edu.ro, rezultatele primei etape a repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor de clasa a VIII-a. Astfel, dintre cei 112.949 de elevi care au completat fişe de înscriere, au fost repartizaţi 112.368 de elevi (99,5%), în funcţie de una dintre opţiunile exprimate. Dintre aceştia, 68.935 de elevi au optat pentru filiera teoretică, iar 43.433 pentru filiera tehnologică. Numărul total de opţiuni selectate de candidaţi a fost de 1.604.944, ceea ce conduce la o medie de 14 opţiuni/ elev”, informează Ministerul Educaţiei Naţionale, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit MEN, 581 de elevi nu au putut fi repartizaţi deoarece nu au completat suficiente opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal. Aceştia vor intra în a doua etapă a repartizării, programată în data de 8 septembrie, alături de absolvenţii clasei a VIII-a care nu au participat în această etapă, care nu s-au înscris sau care nu au avut situaţia şcolară încheiată înainte de această etapă.

Primele 10 licee la nivel naţional, ordonate după cele mai mari medii de admitere, sunt:

* Colegiul Naţional “Sfântul Sava” din Bucureşti: 9,72 — ultima medie de admitere, 10 — prima medie de admitere

* Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr” din Bucureşti: 9,70 — ultima medie de admitere, 10 — prima medie de admitere

* Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu” din Bucureşti: 9,68 — ultima medie de admitere, 10 — prima medie

* Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” din Bucureşti: 9,63 — ultima medie de admitere, 10 — prima medie

* Colegiul Naţional “Gheorghe Şincai” din Bucureşti: 9,55 — ultima medie de admitere, 10 — prima medie

* Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân” din Constanţa: 9,54 — ultima medie de admitere, 10 — prima medie

* Colegiul Naţional “Spiru Haret” din Bucureşti: 9,50 — ultima medie de admitere, 10 — prima medie de admitere

* Colegiul Naţional “Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca: 9,48 — ultima medie de admitere, 10 — prima medie

* Colegiul Naţional “Cantemir Vodă” din Bucureşti: 9,45 — ultima medie de admitere, 9,92 — prima medie de admitere

* Colegiul Naţional “Vasile Alecsandri” din Galaţi: 9,44 — ultima medie de admitere, 10 — prima medie

Conform calendarului admiterii în învăţământul liceal de staţ joi vor fi afişate rezultatele repartizării computerizate atât în unităţile de învăţământ gimnazial absolvite de candidaţi, cât şi în cele de învăţământ liceal în care aceştia au fost distribuiţi.

În perioada 13 — 17 iulie vor putea fi depuse dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care elevii au fost admişi.

În etapele premergătoare repartizării computerizate, au fost admişi în învăţământul liceal de staţ conform reglementărilor în vigoare, 18.206 elevi în învăţământul profesional, 11.254 de elevi la specializări vocaţionale (dintre care 480 de elevi în învăţământul militar), 1.805 elevi pe locurile speciale rezervate candidaţilor de etnie romă şi 960 de elevi în învăţământul special.

sursa foto: hunedoara libera