Ce se fură de pe domeniul public al Lugojului

87

Nisip, flori şi coşuri de gunoi, acestea sunt ultimele preferinţe ale hoţilor lugojeni, care se servesc de pe domeniul public chiar şi ziua în amiaza mare.

Inventivitatea celor care cred că pot lua orice de pe domeniul public nu are limite în Lugoj, astfel că locurile de joacă rămân sistematic fără nisip, parcurile fără coşuri de gunoi şi mai nou, jardinierele fără flori. Tentaţia de a procura flori gratiş de pe domeniul public, din ghivecele amplasate de Primărie pe străzile din Lugoj, a devenit o obişnuinţă a fiecărei veri. Neobişnuit este însă faptul că persoanele care iau florile pentru propriile grădini sunt oameni cu o vârstă respectabilă.

Florin Dumitru, şeful Poliţiei Locale Lugoj, a precizat că în ultimele săptămâni poliţia s-a confruntat cu două cazuri de distrugere a florilor de pe podul de beton.

“Spre surprinderea noastră nu era vorba de tineri teribilişti, cazuri cu care ne-am confruntat înainte, ci erau două persoane în vârstă, care în miezul zilei, în jurul orei 15.30 au luat flori din jardinierele de pe podul de beton spunând că le duc acasă să le planteze acolo”, a declarat Dumitru.

Conform legii, amenda pentru distrugerea florilor sau a arbuştilor de pe domeniul public este cuprinsă între 200 şi 400 de lei.

Ion Moldovan

foto:mapio.net