Premieră: s-a aprins nocturna la Moldova Nouă, după 40 de ani

447

În acest an competiția de minifotbal tradițională în Clisura Dunării se va desfășura, în premieră, pe un teren cu nocturnă

În Moldova Nouă a fost inaugurat un nou teren de minifotbal cu suprafața sintetică și cu nocturnă din incinta Liceului Tehnologic Clisura Dunării.

In sfârșit, Moldova Nouă intră în normalitate din acest punct de vedere, spune primarul Adrian Torma:

”Moldova Nouă este un oraș, care a dat foarte mulți sportivi și am considerat că este stringent să putem amenaja un teren de sport, mai ales de fotbal, pentru copii. Vara noi avem un campionat tradițional, care are peste 40 de ani de organizare de minifotbal, în curtea Liceului Tehnologic. Aveam de multe ori problema că era foarte cald, deoarece meciurile începeau la ora 18.00-19.00. Am considerat că e foarte cald, partidele desfășurându-se în luna august. Era nevoie să amenajăm terenul cu o suprafață sintetică și să montăm stâlpii de nocturnă. Anul acesta am intrat în normalitate, avem un teren de minifotbal cu nocturnă și astfel putem să organizăm acest turneu în condiții mult mai bune”.

Evenimentul sportiv va începe la finalul lunii iulie și se va încheia în zilele de 12- 13 august, odată cu începerea Zilelor orașului. De ieri au început înscrierile pentru întreceri și se vor încheia în data de 15 iulie.

În aceasta vacanță de vară vom reabilitata și suprafața de joc din cadrul liceului, care nu a mai fost modernizată de peste 30 de ani.

”Sportul înseamnă fair-play, spirit de competiție, muncă în echipă și nu în ultimul rând sănătate”, a mai spus primarul din Moldova Nouă, Adrian Torma.

Anul acesta, în orașul de pe Clisură va fi organizat un Campionat de Minifotbal în nocturnă, pentru prima dată în istoria acestei competiții de tradiție.

Cristina Corocan

sursa foto: facebook/Adrian Torma