Etichete pentru pepeni! Direcţia pentru agricultură Caraş-Severin identifică producătorii din judeţ

Producătorii agricoli care vând pepeni şi lubeniţe în pieţe vor trebui de acum să afişeze şi etichete pentru aceste legume. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a emis un Ordin, publicat în Monitorul Oficial, prin care a aprobat şi modelul acestora.

Eticheta pentru produsul pepeni comercializat de producătorii agricoli va conţine informaţii cu privire la denumirea produsului, localitatea de origine, data obţinerii produsului şi preţul de vânzare.

Producătorul agricol are obligaţia afişării etichetei într-un loc vizibil cumpărătorilor, fără a se deteriora. Eticheta trebuie să conţină următoarele caracteristici: să fie confecţionată din hârtie A4, plastifiată transparent, să fie imprimată landscape, faţă-verso, color, cu denumirea produsului, localitatea de origine, data obţinerii produsului şi preţul de vânzare, este consemnat în Ordinul semnat de ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Verificarea afişării de către producătorii agricoli a acestor etichete se derulează prin structurile cu atribuţii în inspecţii tehnice din cadrul direcţiilor pentru agricultură judeţene, se mai arată în Ordinul ministrului.

Pavel Nefir – directorul adjunct al Direcţiei pentru agricultură Caraş-Severin a precizat pentru Radio Reşiţa că, echipa pe care o reprezintă se află în teren şi identifică producătorii din judeţ. Din informaţiile pe care le deţine pe moment, acesta a mai spus că, în Caraş-Severin nu se cunosc a fi producători de pepeni.

Pentru asigurarea trasabilităţii produsului, vor fi verificate atestatul de producător, carnetul de comercializare, precum şi documentul de identitate al producătorului agricol.

(Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles