Bani europeni pentru dotarea spitalului lugojean

Proiectul de succes privind relocarea şi reabilitarea completă a Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal Lugoj, implementat în urmă cu trei ani, cu ajutorul unei investiţii din fonduri europene în colaborare cu oraşul înfrăţit Mako din Ungaria, are continuitate.

Spitalul lugojean, care asigură serviciile pentru 100.000 de oameni, urmează să depună un nou dosar prin care se urmăreşte anveloparea termică a tuturor pavilioanelor de pe strada Gheorghe Doja. În prezent se lucrează la prelucrarea dosarului, care trebuie finalizat până în luna august, când se deschide o nouă sesiune de finanţare cu fonduri europene în cadrul Programului Operaţional Regional, axa 3. De asemenea, au fost demarate şi lucrările de intabulare a tuturor construcţiilor aparţinând spitalul municipal, condiţie necesară pentru a putea obţine finanţarea.

Proiectul presupune ca toate cele zece pavilioane din cadrul spitalului “dr. Teodor Andrei” să fie reabilitate termic, prin izolarea exterioară a clădirilor, înlocuirea tâmplăriei cu sisteme termopan, centrală termică nouă, sisteme solare pentru producerea apei calde şi a curentului electric, precum şi realizarea unui foraj de mare adâncime pentru apă geotermală. Sumele care pot fi accesate în cadrul acestui program se ridică la 15 milioane de euro. Evaluarea dosarului de la momentul depunerii durează până la 24 de luni.

Corespondentul nostru Ion Moldovan

Cele mai citite

Related Articles