Cel de-al 20-lea protopop al Caransebeșului a fost instalat luni, 3 iulie de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

Cu acest prilej la Catedrala istorică „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Caransebeș a fost săvârșit un tedeum, un polihroniu și a fost hirotesit întru protopop părintele Ilie Florin Ciucur.

Părintele consilier administrativ-bisericesc al eparhiei, Alin Vasile Câmpean a dat citire și Gramatei episcopale la instalarea protopopului, după care noul protoiereu al Caransebeșului a citit jurământul sau actul de fidelitate și onestitate față de Biserică.

La acest eveniment festiv au fost prezenți membrii Permanenței Consiliului Eparhial a Episcopiei Caransebeșului, precum și toți clericii din Protopopiatul Ortodox Caransebeș.

Protopopiatul Caransebeș este alcătuit din 73 de parohii, iar începând din acest an va avea un nou sediu. Părintele protopop Ilie Florin Ciucur s-a născut în data de 13 mai 1983. A studiat la Seminarul Teologic Ortodox „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș între anii 1997 – 2002 și a urmat cursurile Facultății de Teologie – Istorie din cadrul Universității „Eftimie Murgu” din Reșița între anii 2002-2006. Între 2006 și 2008 a urmat cursuri de masterat la Facultatea de Teologie „Ilarion V. Felea” din Arad. A fost hirotonit diacon la data de 15 august 2005 pentru catedrala istorică „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Caransebeș. A fost hirotesit arhidiacon în data de 31 octombrie 2010, iar de la 1 noiembrie același an a fost numit în funcția de inspector la Centrul Eparhial, îndeplinind misiunea de diacon ceremonial al chiriarhului. În data de 15 august 2016 a fost hirotonit preot pentru catedrala episcopală „Învierea Domnului” din Caransebeș, fiind hirotesit iconom stavrofor.

Din anul 2014 este cadru didactic la Seminarul Teologic Ortodox „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș pentru disciplinele: Tipic bisericesc și Liturgică.

Sursa foto: basilica.ro

(diac. Pavel Canea, Hardy Cvoica)