[FOTO] Ziua Crucii Roşii Române marcată şi în Caraş-Severin: Voluntarii au petrecut-o în mijlocul cetăţenilor

În data de 4 iulie, Crucea Roșie Română aniversează 141 de ani de activitate umanitară neîntreruptă.

Peste 50 de cărăşeni au trecut marţi, 4 iulie la cortul amenajat în centrul civic al municipiului Reşiţa de voluntarii Crucii Roşii Caraş-Severin pentru a-şi măsura tensiunea arterială şi glicemia, servicii oferite gratuit cetăţenilor cu prilejul evenimentului aniversar. Cât de bine venită este o astfel de acţiune am aflat de la unii dintre aceştia:

Voluntarii asociaţiei au oferit trecătorilor informaţii cu privire la activitatea Crucii Roşii Române şi au realizat demonstraţii de prim ajutor, spune Bianca Neamţu, unul dintre ei:

Ce înseamnă să fi voluntar, să cunoşti principiile fundamentale pe care Crucea Roşie se bazează în acţiunile sale şi să te implici activ am aflat de la Nicolas Berzescu şi Consuela Mondoc:

Alin Cica, directorul Filalei Caraş-Severin a Crucii Roşii Române a precizat pentru Radio Reşiţa că, una din activităţile de bază ale asociaţiei judeţene este acum pregătire intensivă a echipajului Sanitarii Pricepuţi al Școlii Gimnaziale Nr. 7 din Reşiţa în vederea participării la Competiţia Naţională ce se va desfăşura la Poiana Pinului în judeţul Buzău în perioada 21-27 iulie.

***

Înființată în 4 iulie 1876, Societatea Națională de Cruce Roșie din România este o organizație umanitară membră a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, auxiliară autorității publice și abilitată prin lege să asigure asistență umanitară în caz de dezastre și să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile, serviciile fiind acordate voluntar, imparțial și neutru.

Crucea Roșie Română este prezentă la nivel național, cu reprezentanțe la fiecare nivel teritorial, cu 47 de filiale, 713 subfiliale și 503 comisii. 5.687 de voluntari se implică activ în activitățile Crucii Roșii Române.

“Suntem recunoscători nenumăratelor generații de voluntari care au acordat de-a lungul timpului ajutor tuturor celor în nevoie, indiferent de condiții”, a declarat pentru Radio Reşiţa directorul filialei Caraş-Severin a Crucii Roşii Române, Alin Cica.

Umanitatea, Imparţialitatea, Neutralitatea, Independenţa, Voluntariatul, Unitatea şi Universalitatea sunt principiile fundamentale pe care Crucea Roşie Română se bazează în acţiunile sale.

În trecut, acum şi pe viitor, Filiala de Cruce Roşie Caraş-Severin înfruntă provocările vremurilor pentru a ajuta cele mai vulnerabile persoane.

“Şi de acum înainte vom deservi umanitatea prin ajutorul pe care îl oferim comunităţilor în situaţii dificile, dar şi prin educarea şi informarea populaţiei pentru a preveni aceste situaţii”, a mai subliniat Alin Cica.

Activităţi organizate:

Pregătire intensivă cu echipajul “Sanitarii Pricepuţi” al Școlii Gimnaziale Nr. 7 din Reşiţa în vederea participării la Competiţia Naţională ce se va desfăşura la Poiana Pinului în judeţul Buzău în perioada 21-27 iulie 2017.

Acordare de prim ajutor prin amenajarea de corturi în centrul civic al municipiului Reşiţa.

Organizarea de către voluntari a unor cursuri de prim-ajutor.

Marţi, 4 iulie 2017 începând cu ora 14.00, în funcţie de condiţiile meteo, se va instala un cort de Cruce Roşie în centrul municipiului de pe Bârzava, unde voluntarii Filialei Caraş-Severin vor distribui materiale informative cu privire la activitatea Crucii Roşii Române, se vor realiza demonstraţii de prim ajutor şi se vor efectua în mod gratuit, măsurări ale tensiunii arteriale şi glicemie pentru cetăţenii din oraş sau cei aflaţi în trecere prin urbe. (Hardy Cvoica)

1 COMENTARIU

  1. Conducerea Crucii Roșii Caraș-Severin mulțumește conducerii și angajaților sau mai bine spus voluntarilor crucii roșii de la radio Reșița care au o inimă enorm de mare și zilnic se ocupa de sprijinul cetățenilor prin cel mai de preț sprijin (informația) va mulțumim și Dumnezeu să vă de-a sănătate și putere de munca sa ne fiți mereu aproape nouă oamenilor care va iubim și prețuim mult .!!!

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles