Casa Verde atrage energia regenerabilă şi în Caraş-Severin

În funcţie de suma alocată 194 de cereri de finanţare au fost depuse la nivelul judeţului Caraş-Severin în Programul Național Casa Verde, dintre care până în prezent 100 au fost evaluate, iar 40 dintre acestea au fost respinse şi solicitanţii au putut depune contestaţiile aferente, a declarat pentru Radio Reşiţa Mirela Ianoși – purtătorul de cuvânt al Agenției pentru Protecția Mediului Caraș-Severin.

Principalele nereguli depistate au fost la întocmirea declaraţiilor notariale. Din primele 50 de dosare evaluate, 31 au ajuns la agenţia pentru protecţia mediului în vederea ridicării acestora, iar 18 au fost deja semnate de către benediciari.

Administraţia Fondului pentru Mediu a aprobat solicitanţilor din judeţ sume de până la 6.000 de lei pentru panouri presurizate. După domiciliul acestora, cărășenii provin din: Răchitova, Oravița, Răcășdia, Iablanița, Reșița, Brebu Nou, Ciuta, Iaz, Berzovia, Băuțar, Biniș, Bocșa, Greoni, Caransebeș, Jupa, Prigor şi Obreja.

Mirela Ianoşi a mai precizat că, beneficiarii să nu înceapă lucrările, până când nu vor semna contractele de finanțare de la București.

Termenul de finanţare este de la data semnării contractului, după care 10 luni au timp de implementare a proiectului, interval în care trebuie să vină la APM Caraş-Severin să depună dosarul de decontare pe baza căruia li se va face decontul ulterior. Banii îi vor primi doar în baza acestor acte care vor fi depuse ulterior la agenţia cărăşană pentru decont.

(Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles