Regal folcloric la Zilele Reșiței! Bănățenii au dovedit în această seară că sunt ,,păcimași”

172

Programul organizat de Zilele Reșiței a continuat în această seară cu muzica populară joc și voie bună în Parcul Tricolorului.

Această seară a fost dedicată iubitorilor de folclor românesc pentru care organizatorii au pregătit un regal folcloric. Bănățenii ,,păcimași” care au ales să vină în Parcul Tricolorului s-au putut bucura de un adevărat spectacol de muzica populară. Pe scenă au urcat începând cu ora 18.30 interpreți care iubesc și poartă cu mândrie jocul și cântecul bănățean. Este vorba despre Patricia Blidariu, Iasmina Dimncea, Dumitru Stoicănescu, Liliana Chiosa, Ionică Ivan, Dorina Blidariu, Nicu Mâțu și Zorica Savu.

Reșițenii au venit în număr mare să asculte muzica lor de suflet după cum ne-au spus câțiva dintre ei:

,,Am venit să văd spectacolul de muzică populară, este foarte importantă, cu ea ne-am născut și mie mi-a rămas în suflet. Toți interpreții îmi plac foarte mult, și nu plec de aici până nu se termină spectacolul! Organizarea mi se pare foarte bună, este bine că acțiunile se desfășoară în două locații, era prea multă aglomerație. Este muzică pentru toate gusturile, la alegerea oricui

,,Am cântat și eu acum două zile aici în Parcul Tricolorului, iubesc muzica populară, cânt cu drag, când urc pe scenă mă simt extraordinar, nu pot descrie în cuvinte. Îi îndemn pe toți tinerii să asculte și să nu uite adevăratele valori ale Banatului”

Iubitorii de folclor s-au putut bucura și de dansuri populare. Pe scenă au urcat și Formaţia „KARASEVSKA ZORA”, Uniunea Croaţilor din România, Echipa de dansuri a ASOCIAŢIEI DE PĂSTRARE A TRADIŢIILOR POPULARE din Cristur Hunedoara, Asociaţia Platanus, Ansamblul de dansuri populare germane “ENZIAN’’, Forumul Democratic al Germanilor dar și Ansamblul Folcloric “DATINA CĂRĂŞANA”, coregrafi Ghiaur Ion şi Ica Laţcu.

Andreea Lupșa