Campionatul European de karate W.K.C. 2018 va avea loc în România. Reșița are toate șansele să găzduiască întrecerile

293

La Cupa Mondială W.K.C. de karate, ce a avut loc zilele trecute la Belgrad, în Serbia s-a decis, în urma voturilor Federațiilor prezente la întreceri, ca România să fie gazda următoarei ediții a Campionatului European W.K.C.

Mă întorc de la Belgrad cu o satisfacție dublă: Irina Vișovan de la Sport Star Anina s-a clasat pe locul III, în proba de kumite, la categoria de vârstă 10-11 ani,iar pe lângă aceasta pot să vă anunț că s-a decis ca în 2018, Campionatele Europene de karate W.K.C să se desfășoare în România. Este foarte posibil ca întrecerile să fie găzduite de Reșița.Nu am avut o discuție cu autoritățile, dar urmează în momentul în care voi primi decizia scrisă a Federației internaționale. Sunt convins că vom găsi sprijin din partea autorităților locale, pentru a organiza acest eveniment de amploare în județul Caraș-Severin. Impactul ar fi unul favorabil pentru județ, deoarece întotdeauna la astfel de evenimente sportive iau parte peste 1000 de persoane din Europa, sportivi, antrenori, conducători de delegații,părinții sportivilor.”, a spus Marian Meșinschi, antrenor și oficial în cadrul Federației Internaționale de karate.

Irina Vișovan a fost pe podium la Cupa Mondială

”Cupa Mondială de la Belgrad a fost o competiție de nivel foarte ridicat, ce a fost organizată într-un mod impecabil de către Federația sârbă de karate. Întrecerile au fost dominate de reprezentanții Rusiei, la toate categoriile de vârstă. Pe lângă cei din Rusia s-au mai remarcat cei din Italia și Irlanda. Competiția a avut-o la start și pe sportiva Irina Vișovan de la clubul Sport Star Anina, care s-a clasat a III-a, la egalitate de puncte cu o sportive din Rusia. A avut o atitudine bună, a câștigat în sferturile de finală, dar a pierdut în semifinale. Irina participă din acest an la categoria 10-11 ani și numai ce a împlinit 10 ani. Este dezavantajată puțin din acest punct de vedere, dar ea este o luptătoare”, a mai spus Meșinschi.

Următoarele competiții vor avea loc în toamnă: Cupa Stele Aninei și Campionatul European de Wado kai de la Paris. Antrenamentele continuă la sala noastră din orașul Anina.

Cristina Corocan