Mihai Tudose, desemnat de Klaus Iohannis în funcţia de premier al României

165

[UPDATE] ora 20.00: Președintele Klaus Iohannis a anunțat că acceptă ca Mihai Tudose să ocupe postul de prim-ministru, acesta urmând acum să își formeze Cabinetul.

Iohannis şi-a motivat decizia spunând că țara e în criză politică, iar această criză “dăunează grav României”. Iohannis a cerut partidelor să urgenteze procedurile parlamentare astfel încât România să aibă guvern în această săptămâna. Iohannis a spus că doar PSD-ALDE au propus un premier, deşi la ieşirea de la consultări Traian Băsescu anunţase că şi PMP a făcut o propunere, pe Siegfried Mureşan.

***

S-a încheiat votul în Comitetul Executiv al PSD.

Ministrul interimar al Economiei, Mihai Tudose, este propunerea oficială de premier a coaliţiei PSD – ALDE ce va fi prezentată în mai puţin de două ore preşedintelui Klaus Iohannis la consultările de la Cotroceni.

Mihai Tudose a obţinut 56 dintre cele 60 de voturi în Comitetul executiv al PSD, iar 4 membri s-au abţinut.

Mihai Tudose s-a născut la 6 martie 1967 în Brăila.

A debutat in 1992 ca şef birou senatorial, până în 1999, când, timp de un an, a fost consilier judeţean, lucrând, în acelaşi timp, şi ca jurist.

Din 2000 şi până în prezent reprezintă Brăila în Camera Deputaţilor.

Din 2004 până în 2008 a fost preşedintele organizaţiei municipale a P.S.D. Brăila.

În 2008 a fost ales deputaţ cu peste 50% din preferinţele electoratului, în colegiul uninominal nr. 4, circumscripţia electorală nr. 9 Brăila.

Mihai Tudose, propunerea de premier a coaliţiei PSD-ALDE, a mai fost în două rânduri ministru al Economiei în guvernele conduse de Victor Ponta şi Sorin Grindeanu.

foto: Rador