Încercarea de a pune presiune pe Rusia cu ajutorul sancțiunilor, “iluzorie”

Șefii diplomațiilor rusă, Serghei Lavrov și americanã, Rex Tillerson, au avut o primă convorbire telefonică, după decizia de la începutul săptămânii, când Statele Unite au prelungit perioada de sancțiuni împotriva Federației Ruse, ca urmare a intervenției în Ucraina.

Potrivit Ministerului rus de Externe, în discuția cu Rex Tillerson, Serghei Lavrov a numit iluzorii încercările de a exercita presiuni asupra Rusiei cu ajutorul sancțiunilor, subliniind totodată că acestea creează riscuri serioase pentru întregul ansamblu al relațiilor ruso-americane. Fără a preciza o dată anume, Lavrov a spus că vizita a fost amânată pentru evaluarea situației.

Departamentul de Stat american și-a exprimat regretul față de contramandarea convorbirilor Shannon – Riabkov, pe care le-a numit un canal separat înființat pentru a discuta așa-anumiți factori iritanți din relațiile bilaterale, aspecte minore ce fac dificilă abordarea problematicii majore.

De asemenea, Serghei Lavrov a chemat Statele Unite să respecte toate înțelegerile privind Siria, reafirmând că anumite acțiuni ale coaliției americane încalcă suveranitatea statului sirian, împiedică lupta împotriva terorismului și reglementarea conflictului. Luni, după ce aviația americană a doborât în Siria un bombardier sirian, Rusia a suspendat acordul cu Statele Unite privind prevenirea incidentelor aeriene în Siria și a avertizat că toate aparatele de zbor ale coaliției conduse de Statele Unite reperate la vest de fluviul Eufrat vor fi însoțite ca ținte de forțele ruse.  RRA

De același autor

Related Articles