AquaCaraş a produs tensiuni în Consiliul Judeţean Caraş-Severin

216

Desemnarea Consiliului de Administraţie al AquaCaraş a creat tensiuni în Consiliul Judeţean Caraş-Severin.

Forul Judeţean deţine 60% din acţiunile operatorului de apă şi canal şi îşi doreşte controlul în Consiliului de Administraţie. Disputele între aleşii PNL şi cei ai PSD au început când liberalii au cerut să se adopte un amendament prin care în noul CA să poate fi invocată metoda votului cumulativ. Amendamentul nu a trecut, aşa că liberalii s-au abţinut de la vot. Senatorul Marcel Vela, prezent şi el în sală a luat apărarea acţionarilor minoritari. „Nu este niciun primar în sală. M-a deranjat cum s-a pus problema în Consiliul Judeţean. Primăriile, cele care suportă neregulile lucrărilor ce se fac, care sunt răspunzătoare pentru ce se întâmplă în oraşe, au fost tratate ca acţionari minoritari. Toţi sunteţi asociaţi, şi Consiliul Judeţean, şi primăriile, inclusiv cele ale PSD. Trataţi primarii cu respect şi prietenie“, a precizat în plenul şedinţei, Marcel Vela.

„Am luat apărarea celor 5 primari liberali, celor doi primari PSD şi a primarului PMP. Până la urmă, şi ei trebuie să aibă reprezentare în acest CA, astfel încât atunci când AquaCaraş nu exercită mandatul de management conform cu interesele cetăţenilor, reprezentanţii UAT-urilor să poată avea un cuvânt de spus, şi chiar să-l tragă la răspundere pe managerul AquaCaraş”.

Până la urmă consilierii judeţeni majoritari (PSD şi PMP) au desemnat cei 7 membri în CA. Toată această tergiversare, întârzie şi mai mult proiectele derulate AquaCaraş, recunoaşte preşedintele forului judeţean Silviu Hurduzeu.

„Nu puteam să facem altfel, decât respectând prevederile legale. Mai mult decât atât, AGA pentru alegerea reprezentanţilor în CA va fi peste 30 de zile. Sunt termene pe care nu avem cu să nu le respectăm. Toate aceste prevederi legale întârzie desemnarea reprezentanţilor în Consiliul de Administraţiei al SC AquaCaraş. Prefer ca acest lucru să se facă legal, chiar dacă se face cu o oarecare întârziere”.

Citeşte şi: AquaCaraş, la un pas de insolvenţă

(Sebastian Dragomir)