Nu sunt probleme majore pe drumurile din vestul țării

masini zapada

Duminică, 8 decembrie 2013

Ora 13.00

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în judeţul Gorj, a fost reluată circulaţia în ambele sensuri pe DN67C Novaci – Rânca, în condiţii de iarnă. În zonă sunt prezente echipaje de poliţie rutieră care veghează la buna desfăşurare a traficului rutier şi informează conducătorii auto cu privire la starea carosabilului. Pentru zona de munte a judeţului Gorj este în vigoare, până la ora 15:00, o atenţionare nowcasting emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie referitoare la ninsoare şi viscol.

Ora 10.00

Iarna și-a intrat în drepturi încă de săptămâna trecută, iar circulația pe mai multe drumuri din zonele afectate de ninsori a fost îngreunată sau chiar blocată. Duminică dimineața, DN 67C din județul Gorj între localitățile Novaci și Rânca este închisă.

Ora 08.00

Drumurile naţionale din vestul ţării sunt deschise circulaţiei însă carosabilul este umed, iar pe unele segmente este acoperit cu zăpadă. Potrivit Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri, pe DN 66 A – pe Valea Cernei – stratul de zăpadă ajunge la 5-6 centimetri. Zăpadă de 1-2 centimetri întâlniţi şi pe DN 66 A Câmpul lui Neag – Iscroni şi pe DN 74 Buceş Sat – Buceş – Vulcan. Drumarii au acţionat cu material antiderapant. Informaţii despre starea drumurilor naţionale pot fi obţinute de la dispeceratul Regionalei de Drumuri, la numărul 0256.24.66.20.

Sâmbătă, 7 decembrie 2013

Ora 11.30

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit avertizarea cod galben până duminică 8 decembrie 2013, la ora 8.00. În zona de munte va continua să ningă, iar stratul de zăpadă nou depus va fi pe arii restrânse consistent. Vântul va avea intensificări viscolind şi spulberând zăpada, cu rafale ce vor depăşi 70 km/h şi 100 km/h pe crestele înalte, îndeosebi ale Munţilor Banatului, Carpaţilor Meridionali şi de Curbură. În plus, mai ales pe parcursul zilei de sâmbătă, 7 decembrie, intensificări temporare ale vântului vor fi şi în restul teritoriului, dar la cote mai reduse (de 55…60 km/h) şi cu precădere în regiunile sudice, sud-vestice şi nord-estice.

Ora 08.00

La această oră ninge în  Măureni, Bucova şi Oraviţa. Singurul tronson de drum unde s-a aşternut deja zăpada este DN 68, stratul  a ajuns la  2 cm. Pentru curăţarea drumului, în această dimineaţă  s-a acţionat cu 4 auto-utilaje şi s-a răspândit material antiderapant, potrivit Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara. Codul galben de vânt şi ninsoare, este valabil până la ora 14,  în judeţele Caraş-Severin şi Hunedoara.  Şoferii sunt sfătuiţi să circule cu prudenţă!

Vineri, 6 decembrie 2013

Ora 12.30

Codul galben de vânt şi ninsori se face simţit în judeţul Caraş-Severin. La această oră ninge în mai multe localităţi: Slatina Timiş, Caraşova, Reşiţa, Ezeriş, Măureni, Bucova şi Oraviţa. Singurul tronson de drum unde s-a aşternut deja zăpada este DN 68, între Caransebeş-Zeicani, stratul măsurând 1 cm. S-a acţionat cu 7 auto-utilaje şi s-au răspândit 30 tone de material antiderapant.

Joi, 5 decembrie 2013

Meteorologii au emis astăzi un cod galben de intensificări ale vântului şi ninsori viscolite valabil pentru 19 judeţe, printre care şi Caraş-Severin şi Hunedoara. Atenţionarea va intra în vigoare mâine dimineaţă la ora 6.00, şi va rămâne în vigoare până sâmbătă, la ora 14.00.

În intervalul menţionat, în zona de munte va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, în prima parte a zilei în Munţii Apuseni şi în Carpaţii Orientali, apoi şi în celelalte masive. Vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70 km/h, iar pe crestele înalte, de peste 100 km/h, viscolind zăpada.

Intensificări ale vântului vor fi şi în zonele mai joase de relief din regiunile intracarpatice, dar la cote mai reduse (55-60 km/h), iar ninsorile, slabe cantitativ, se vor semnala pe arii restrânse.

În funcţie de evoluţia fenomenelor, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajul.

De același autor

Related Articles