Rigola blochează în continuare Muncitorescul

267

Rigola de scurgere a apei pluviale a izolat un întreg cartier din Reşiţa.

Cetăţenii din cartierul Muncitoresc mai trebuie să suporte o săptămână şantierul de la semafor. Acolo, autorităţile locale lucrează de o săptămână şi toată circulaţia a fost deviată pe strada. Parcului. Se reface reţeaua de canalizare pluvială până la interscția cu strada. Feroviarului. Paul Vasile explică de ce durează atât de mult organizarea de şantier:

„Tehnologic nu pot închide nişte lucrări până când betoanele folosite pentru a pune acea rigolă nu fac priză. Nu pot intra cu asfaltul şi cu cilindrul de asfaltat peste betonul proaspăt turnat”.

Deranjul din zona Muncitoresc, ce cuprinde câteva sute de case, va fi şi mai mare. Nu doar rigola ridică probleme. O mare parte din conducta de scurgere este colmatată, spune city managerul oraşului:

„Acolo este o situaţie puţin mai delicată. Conducta de o mie de pluvial, care vine din zona străzii Oituz, este colmatată în proporţie de 30%. Încercăm să dezvelim de jos în sus, dinspre Bârzava, să vedem cum putem intra şi cum găsim soluţia pentru a folosi o foreză specială pentru a decolmata. Sunt lucrări de amploare, care necesită utilaje pe care Primăria nu le deţine. Rigola va rezolva parţial problema inundaţiilor din cartier”.

În interiorul intersecţiei semaforizate se va încerca o decolmatare subterană, dar există mari şanse să fie spartă artera care face legătura cu strada Călăraşilor.

(Sebastian Dragomir)