Cupa Confederațiilor: meciuri spectaculoase

83

Portugalia, campioana Europeni, și Mexicul, deținătoarea titlului în zona CONCACAF, au terminat la egalitate, 2-2 (1-1), duminică, la Kazan, într-un meci din Grupa A a Cupei Confederațiilor 2017 la fotbal, competiție găzduită de Rusia.

Lusitanii au condus de două ori, prin golurile înscrise de Ricardo Quaresma (34), Cedric Soares (86), dar mexicanii au revenit de fiecare dată și au egalat, prin Javier Hernandez (42), respectiv Hector Moreno (90+1).

Prima mare ocazie a partidei a fost bara lui Cristiano Ronaldo (20), după care Pepe a reluat balonul în plasă, însă golul a fost anulat, după intervenția arbitrului video.

Portugalia a reușit să deschidă scorul prin Quaresma (34), din pasa lui Ronaldo. Același Quaresma a avut o oportunitate bună, însă șutul său a trecut pe lângă bară (40). Mexicul a restabilit egalitatea prin ”Chicharito” Hernandez (42), cu o lovitură de cap din apropiere.

O mare parte din repriza a doua a fost ternă, dar jocul s-a animat pe final. Portugalia este cea care a presat mai mult în ultima parte a jocului, iar Quaresma a tras din marginea careului, însă Ochoa a reținut (80). Andre Silva a reluat periculos reluare cu capul, dar Ochoa a scos providențial (85). Portugalia a trecut din nou în avantaj (86), când fundașul Cedric Soares a tras din unghi, după o minge greșită de Herrera în propriul careu, aceasta fiind prima sa reușită la națională.

Mexicanii s-au aruncat în atac, dar Hernandez (88) a ratat preluarea în careu.

Echipa antrenată de Fernando Santos putea încheia conturile, dar șutul din întoarcere al lui Gelson (89) a trimis mingea alături de țintă.

În prelungiri (90+1), la un corner executat de G. Dos Santos, Hector Moreno a marcat cu capul din cinci metri.

În urmă cu 11 ani, la Cupa Mondială din Germania, Portugalia a dispus cu 2-1 de Mexic.

Pentru lusitani a fost debutul la Cupa Confederațiilor, iar Mexicul este la a șaptea participare.

În prima partidă a grupei, Rusia a dispus de Noua Zeelandă cu 2-0.

sursa foto:evz.ro


Selecționata statului Chile a învins formația Camerunului cu scorul de 2-0 (0-0), duminică, la Moscova, în Grupa B a Cupei Confederațiilor 2017 la fotbal, competiție găzduită de Rusia.

Campioana Americii de Sud a câștigat meritat primul său meci la Cupa Confederațiilor (debut absolut), la mai puțin de o săptămână de la eșecul cu România, 2-3 la Cluj-Napoca, în meci amical.

Totuși, succesul sud-americanilor s-a conturat greu, în ultimele zece minute de joc, prin golurile marcate de Arturo Vidal (81) și Eduardo Vargas (90+2).

Chile a început în forță și a ratat o mare ocazie în primul minut de joc, prin Vargas, care a nimerit bara. Sud-americanii au avut imediat o nouă oportunitate, prin Fuenzalida, al cărui șut a fost respins de portarul Ondoa (3).

”Leii neîmblânziți” au avut o șansă bună de gol în min. 11, când șutul lui Aboubakar a fost respins cu piciorul de portarul Herrera. Apoi, fundașul Ngadeu, fost jucător la FC Botoșani, a marcat cu capul, dar golul a fost anulat pe motiv de fault al lui Aboubakar la Vidal.

Chile a mai avut o ocazie prin Puch (25), dar Ondoa s-a opus șutului.

Pe finalul primei reprize, Vargas a ratat din poziție ideală, de la circa 14 metri, șutul său trecând mult peste poartă (40). Apoi un gol al aceluiași Vargas (45+1) a fost anulat de arbitrii video pentru ofsaid.

După pauză, Moukandjo a executat destul de periculos o lovitură liberă (67), mingea trecând puțin pe lângă vinclu.

Isla a ratat o ocazie uriașă (72), reluând cu capul din 4 metri, puțin pe lângă poartă.

Vidal a deschis scorul în min. 81, cu o lovitură de cap, la centrarea lui Alexis Sanchez.

În prelungiri, chilienii au marcat al doilea gol, după ce Sanchez a scăpat pe contraatac, a driblat portarul dar a fost blocat de Mandjeck, pentru ca Vargas să reia apoi mingea în plasă. Golul a fost validat după consultarea cu arbitrii video.

Pentru Camerun acesta a fost primul său meci la Cupa Confederațiilor din 2003.

Înaintea partidei de la Moscova a avut loc omagierea lui Marc-Vivien Foe, fotbalist camerunez care a decedat pe teren la semifinala competiției din 2003, dintre Camerun și Columbia, în Franța,scrie Agerpres.ro

sursa foto:tipzor.ro

————————————————————————————-

Luni 19 iunie va avea loc și celălalt meci din Grupa B, Germania — Australia, la Soci (18,00).

Miercuri sunt programate partidele Rusia — Portugalia, la Moscova (18,00), și Mexic — Noua Zeelandă, la Soci (21,00).

Joi sunt programate partidele Camerun — Australia, la Sankt Petersburg (18,00), și Germania — Chile, la Kazan (21,00).