Mesajul președintelui: ”Coaliția să-și rezolve criza internă!”

84

UPDATE: Liderii PSD se reunesc astăzi, de la ora 14:00, la sediul central al partidului din Kisellef, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, pentru a stabili calea consituţională de urmaţ în condiţiile în care premierul Sorin Grindeanu refuză să demisioneze, iar ei nu-i pot înainta preşedintelui Klaus Iohannis o nouă propunere de premier. Social-democraţii iau în calcul inclusiv excluderea lui Sorin Grindeanu sau depunerea unei moţiuni de cenzură.

Preşedintele Klaus Iohannis a luat act că în interiorul coaliţiei de guvernare a apărut o nemulţumire în ceea ce priveşte Executivul și că se doreşte schimbarea întregului cabinet.

Într-o declaraţie de presă, purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi a afirmat că toată această criză din interiorul coaliţiei trebuie rezolvată strict de membri coaliţiei:

“Președintele solicită soluţionarea urgentă a crizei din interiorul coaliţiei de guvernare pentru a se evita instabilitatea politică. Rezolvarea crizei interne a coaliției este strict responsabilitatea partidelor din care este alcătuită. Președintele garantează respectarea Constituției în cazul acestei proceduri”, a spus Dobrovolschi.