Tragedie în Caraş-Severin. Rujeola a ucis un tânăr de 24 de ani!

Complicaţiile rujeolei au cauzat încă un deces în judeţul Caraş-Severin!

Un tânăr de 24 de ani din comuna Ciudanoviţa a decedat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Timişoara după o luptă crâncenă cu această boală infecţioasă. Şeful secţiei ATI din cadrul celui mai mare spital din vestul ţării, medicul Ovidiu Bedreag ne oferă detalii despre acest caz.

“Din păcate vorbim despre o nouă tragedie care a avut ca punct de plecare infecţia cu virusul rujeolic. Dacă până acum am fost obişnuiţi cu acele cazuri care aveau o vârstă fragedă şi aici mă refer la copii, iată că şi viaţa adulţilor este pusă în pericol de această boală infecţioasă. Din păcate tânărul de 24 de ani avea o patologie pulmonară, vorbim de un astm bronşic şi astfel virusul rujeolic a făcut ravagii. O perioadă lungă de timp pacientul a fost tratat foarte bine de către medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa dar insuficienţa respiratorie acută care a necesitat ventilaţie mecanică dar şi alte proceduri nu au reuşit să-l ţină în viaţă, din păcate organismul nu a mai rezistat şi tânărul a decedat. Singura metodă prin care poţi preveni rujeola este vaccinarea, de aceea noi medicii îndemnăm populaţia să nu refuze imunizarea pentru că acest procedeu medical chiar le poate salva viaţa şi cu atât mai mult cei care suferă de boli pulmonare ar trebui să se vaccineze”, a precizat medicul Ovidiu Bedreag

Cu acest caz, numărul deceselor din cauza rujeolei în Caraş-Severin a ajuns la 5. Conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România este de 6.744.

Specialiştii atrag atenţia asupra importanţei respectării schemelor naţionale de vaccinare pentru a asigura cea mai bună protecţie posibilă împotriva bolilor prevenibile prin vaccinare. În cazul în care vaccinarea nu s-a făcut la momentul recomandat Organizaţia Mondială a Sănătăţii evidenţiază importanţa recuperării vaccinurilor neefectuate, pentru a obţine protecţia împotriva unor boli transmisibile care pot fi prevenite prin vaccinare şi care pot avea consecinţe grave şi pot pune în pericol viaţa cetăţenilor, indiferent de vârstă!

Daiana Roşca

Cele mai citite

Related Articles