Caransebeșul a pedalat pentru sănătate și mișcare în aer liber

191

Mai mulți pasionați ai sportului pe două roți şi-au dat întâlnire, la Caransebeş, într-o nouă ediție, de vară, a acţiunii „Caransebeşul pedalează”. Au fost zeci de participanți, printre aceștia: copii, părinți, familii întregi. Cei mai mici dintre bicicliști au vârsta de 6 ani și au parcurs la fel ca și cei mari 28 de km pe șosea, dar și pe drumuri lăturalnice.

S-a plecat din Caransebeș pe asfalt spre cartierul Balta Sărată, s-a continuat offroad spre podul de la Poiana Buchin, în satul Prisian, apoi Petroșnița și de acolo retur. S-au făcut și pauze de hidratare, alimentare, fotografii, odihnă, astfel că întoarcerea a avut loc după aproximativ 5 ore.

Participanții s-au putut bucura de natură, de vreme frumoasă, de mișcare. Aceste curse nu sunt făcute pentru concurs, ci trebuie luate ca o plimbare pe bicicletă, de duminică, dar prin păduri, pe teren variat, cu noroi, praf, iarbă verde.

”Îmi doresc, pe viitor, să vină cât mai multă lume, care să simtă această adrenalină a mersului pe bicicletă. În Caransebeș sunt foarte mulți bicicliști ”de oraș”, dar pot face mișcare în mod organizat, în afara orașului. Toată lumea este așteptată să pedaleze cu noi, indiferent de unde locuiesc. Pot veni și cei care sunt în vizită în oraș. Se poate concura cu orice tip de bicicletă. Aceste ture sunt făcute pentru toți, amatori sau profesioniști. Avem zone foarte frumoase, pe care ar fi păcat să nu le vedem împreună. Mersul pe bicicletă este foarte frumos și sănătos, a spus inițiatorul acestui gen de activități, George Pelin.”

Anul trecut Caransebeșul a pedalat de trei ori, anul acesta se dorește organizarea acțiunii în fiecare lună. Luna viitoare se dorește realizarea unei ieșiri, care să aibă o distanță mai lungă.

Cristina Corocan

1 COMENTARIU

  1. multumesc domnului George Pelin pentru aceste minunate ture pe care le consider foarte benefice si imi pare rau ca nu vad mult mai multa lume din caransebes pentru ca din punctul meu de vedere se poate din momen ce eu vin pe bicicleta dus intors Otelu-Rosu deci se poate sa fie mult mai multi din caransebes

Comentariile sunt închise.