[FOTO] Cum îi convingem pe românii din străinătate să se întoarcă acasă?

93

 Câteva milioane de conaţionali lucrează în afara graniţelor ţării. De-a lungul timpului au acumulat experienţă, s-au adaptat în alte culturi şi dovedesc expertiză, profesionalism, dar şi o educaţie socio-culturală deosebită.

La emisiunea „Ascultă cum te ascult” din această după masă, de la ora 17,15, managerul Radio România Reşiţa, Laura Sgaverdea,  vă propune spre dezbatere această temă:

Cum îi convingem pe românii din străinătate să se întoarcă acasă?

La  numerele de telefon 0255.20.60.61 sau 0255.20.60.62 puteți răspunde la această întrebare.

Pe  frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării,  sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 0315.04.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio România  Reşiţa.

1 COMENTARIU

  1. Cred ca inainte trebuie sa existe locuri de munca in domenii similare cu cele din exterior, conforme cu pregatirea celor care vor sa munceasca dar foarte important este reorganizarea intregului sistem educatie-economie pentru ca exista nu doar senzatia dar chiar realitatea ca cei care se pregatesc profesional nu gasesc locuri de munca specifice pregatirii lor. Trebuie sa nu ne plece tinerii pregatiti si apoi sa vedem cum ii aducem pe cei plecati. Sunt pesimist pentru ca nu prea am auzit sa se intoarca cineva la conditii sub nivelul celor de afara. Printr-o sustinuta politica de dezvoltare a mediului economic, printr-o previziune a viitoarelor domenii la nivel global si prin facilitati oferite celor atrasi poate dupa vreo 5 ani o sa vedem o bruma de speranta. Se spune ca romanul e lenes, dar ma intreb cati nemti cu pregatire superioara se ridica din pat pentru un salariu de 400 euro net? (dar asta e alta discutie)

Comments are closed.