Istoria se repetă. Localitatea Remetea Pogănici a fost din nou inundată!

Istoria se repetă! La un an distanţa localitatea Remetea Pogănici ce aparţine de comuna Fârliug a fost din nou inundată.

Cetăţenii se tem că vor avea parte de pagube însemnate dacă problema nu va fi rezolvată. De vină ar fi digul de prostă calitate care a fost construit de o firmă din Bucureşti susţine primarul Ioan Borduz care cere ajutorul tuturor autorităţilor judeţene pentru a găsi rapid o soluţie.

“Situaţia este aproape identică, la fel ca anul trecut, tot în această perioadă au avut loc inundaţii în această localitate. Şi ceea ce se întâmplă este foarte grav şi mă refer şi la construcuţia de proastă calitate a digului în care s-a investit o sumă importantă de bani. Acesta a fost construit de o firmă din Bucureşti şi este un dezastru. Oamenii sunt extrem de supăraţi, noi am sesizat organele abilitate, inclusiv Apele Române Timişoara, Reşiţa pentru că acolo era nevoie de o staţie de repompare. Să ştiţi că pentru aceste inundaţii nu este de vină râul Pogăniş ci apele venite din aluviunile de pe dealuri care nu au putut trece peste acel dig care are 1 m înălţime şi astfel toată cantitatea de apă se revarsă în gospodăriile oamenilor provocând pagube imense. Oamenii sunt disperaţi nu ştiu ce se poate întâmpla. Eu în urmă cu 2 luni am avut o discuţie cu firma din Bucureşti, au promis că vor veni să refacă ceea ce nu au făcut anul trecut aşa că aşteptăm şi încercăm să găsim rapid o soluţie”, a precizat primarul Ioan Borduz.

Şi asta nu e tot! Firmele din judeţ refuză să încheie poliţe de asigurare împotriva dezastrelor naturale cu cetăţenii din această zonă iar oamenii nu ştiu ce să mai facă pentru a-şi proteja bunurile agonisite de-a lungul vieţii.

Vă reamintim că cele mai afectate de inundaţii au fost localităţile Bocşa, Ramna, Reşiţa, Valeapai şi Remetea Pogănici unde a fost necesară evacuarea preventivă a aproximativ 300 de persoane, fiind inundate peste 800 de locuinţe.

Daiana Roşca

Cele mai citite

Related Articles