Migranţi somalezi prinşi la graniţa cu Serbia

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Oravița a județului Caraș- Severin au depistat la frontiera cu Serbia cinci cetățeni somalezi, care au încercat să intre ilegal în România, anunţă într-un comunicat Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

Vineri dimineață, în jurul orei 7.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Oravița – I.T.P.F. Timișoara au declanșat o acțiune specifică pe linia combaterii migrației ilegale, în urma căreia au depistat la aproximativ 50 de metri de linia de frontieră, pe direcția localității de frontieră Vrani, cinci cetățeni străini care se deplasau spre interiorul țării. Persoanele în cauză, care nu își justificau prezența în zonă, au fost duse la sediul Poliției de Frontieră Oravița pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că sunt cetățeni somalezi, patru bărbați și o femeie cu vârste cuprinse între 16 și 45 de ani, care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenția de a ajunge în țări din vestul Europei.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Totodată, vor fi anunțate autoritățile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului și punerii în aplicare a acordului de readmisie.

Foto: arhiva

De același autor

Related Articles