[FOTO] De la Festivalul Internațional Shakespeare la Teatrul Național Radiofonic, pe undele Radio Reșița, cu Emil Boroghină și Mihai Lungeanu

 În această seară, de la ora 22,15, emisiunea Boema vă dă întâlnire, pe calea undelor, cu doi oameni de teatru, Emil Boroghină și Mihai Lungeanu.

„Sunt un regizor călăuză. Câteodată aspru, câteodată sâcâit, mereu atent la nuanţe”.

Emil Boroghină este directorul Festivalului Internaţional Shakespeare, pentru care a primit  Premiul de Excelenţă al UNITER. A mai fost onorat cu premiul Academiei Române, premiul pentru cel mai bun manager de teatru acordat de British Council şi premiul “Omul anului 1995” acordat de American Biographical Institute. Este cetăţean de Onoare al oraşelor Craiova şi Corabia şi decorat cu Ordinul Naţional “Serviciu Credincios” în grad de Cavaler.

„Sunt un regizor călăuză. Câteodată aspru, câteodată sâcâit, mereu atent la nuanţe şi întotdeauna într-o stare de  explorare a drumului de la intenţie la succes”, spune cel de al doilea invitat, Mihai Lungeanu,unul dintre cei mai apreciaţi regizori de teatru din ţară, cu peste 80 de  spectacole realizate în cadrul Teatrului Naţional Radiofonic. A a primit de-a lungul carierei 3 premii UNITER, acordate pentru cel mai bun spectacol radiofonic.Şi, mai mult decât atât, a încântat, într-o carieră de peste 40 de ani, mii şi mii de semeni prinşi în vraja pieselor de teatru trecute prin viziunea domniei sale de regizor.A lucrat cu spuma scenei româneşti, de la Lepoldina Bălănuţă la Florin Piersic jr., de la Marcel Iureş la Victor Rebenciuc, aducând faţă în faţă în studioul de radio două nume sacre ale scenei în persoanele lui Radu Beligan şi Dan Puric.

Rămâneți pe  frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării,  sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

 Anca Bica Bălălău

De același autor

Related Articles