[FOTO] Mergeți la teatru pentru a căpăta noi energii şi puteri!

64

Oriunde se află o societate umană, acolo se manifestă irepresibilul Spirit al Spectacolului. Născut în comunitate,Teatrul  poartă măştile şi costumele diferitelor noastre tradiţii. El pune la treabă limbile, ritmurile şi gesturile noastre, creînd un spaţiu în mijlocul nostru.

Din acest motiv Există!

Venim la teatru  pentru a căpăta noi energii şi puteri

Teatrul de Vest Reșița vă așteaptă duminică 28 mai cu două spectacole, unul pentru copii și unul pentru cei care, indiferent de vârstă, și-au păstrat sufletul de copil.

De la ora 11, pe scena Palatului CulturaL, va avea loc spectacolul „Frumoasa și bestia”, după Frații Grimm, adaptarea Dan Mirea.Copii, însoțiți de bunici sau părinți, vor vedea pe scenă pe Andrada Samoilă, Sorin Fruntelată, Marius Tudor, Florin Ibrași, Tabita Giroveanu, Bogdan Blistiar și Geani Ionel Berdac.

Seara, de la ora 19, Teatrul de Artă Deva prezintă tragicomedia „Soț de vânzare”,după Mihail Zadornov, regia artistică Marius Oltean, scenografia Mihai Panaitescu.

Din distribuție fac parte actori de suflet ai publicului reșitean:Roxana Olșanschi, Dan Mirea și Andreea Pascu.

Soț de vânzare” este un spectacol cu un mesaj adânc, o dramă care filtrează realitatea,  compune și descompune tragicomedia vieții. Până la urmă confirmă menirea teatrului de a ne aduna pentru a plânge şi a ne aminti; pentru a râde şi a contempla; pentru a învăţa şi a mărturisi şi a ne imagina. Pentru a ne minuna de dibăcia tehnică şi pentru a întruchipa zei. Pentru a ne recăpăta suflul colectiv în faţa capacităţii noastre de a crea frumuseţe, compasiune, sau monstruozităţi. Venim la teatru  pentru a căpăta noi energii şi puteri. Pentru a sărbători bogăţia şi diversitatea culturilor noastre şi pentru a şterge graniţele care ne despart.

Anca Bica Bălălău