Şpagă şi trafic de influenţă la cel mai important spital din judeţul Caraş-Severin!

Şpagă şi trafic de influenţă la cel mai important spital din judeţul Caraş-Severin!

La data de 17.05.2017 Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin cu sprijinul DGA, Serviciul Județean Anticorupție Caraș-Severin, a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Marian Sorca, asistent în cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița pentru săvârșirea infracţiunii de luare de mită, prev. de art. 289 alin. 1 C.p. raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000.

De asemenea, în aceeași cauză, la data de 17.05.2017 a fost încheiat acordul de recunoaștere a vinovăției medicului pneumolog din în cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița, Svetozar Miatovici pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă şi dare de mită , fiind stabilită pedeapsa de 2 ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei închisorii sub supraveghere pe durata termenului de încercare de 3 ani.

 În fapt, în vara anului 2015, Marian Sorca în calitate de președinte al comisiei de concurs din luna iunie 2015 privind ocuparea unor posturi de asistenți medicali la Spitalul Județean de Urgență Reșița, a primit, anterior concursului – proba scrisă din 15.06.2015, suma de 500 de Euro de la inculpatul Svetozar Miatovici pentru a-l favoriza pe candidatul I.I.N., ocazie cu care i-a și înmânat inculpatului Miatovici subiectele de concurs pentru a i le transmite candidatului.

Înainte de organizarea concursului  inculpatul Miatovici a pretins și primit de la I.I.N. (martor denunțător în cauză) suma de 2.500 de Euro pentru a interveni la membrii comisiei de concurs în vederea favorizării lui I.I.N. la examenul din luna iunie 2015 și a remis suma de 500 de Euro președintelui comisiei de concurs inc. S.M.

Pe parcursul cercetărilor inculpatul Miatovici a predat organelor de anchetă suma de 2.000 de Euro, sumă care i-a revenit lui personal, pentru considerentele menționate.

Rechizitoriul a fost avizat sub aspectul legalității și temeiniciei de prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, Iancu Laura Gabriela.

Daiana Roşca

 

De același autor

Related Articles