Accident spectaculos pe autostrada A1. S-a activat Planul Roșu

196

Pe autostrada A1, în apropierea localității Topolovățu Mare, pe sensul de mers către Lugoj, a avut loc un accident rutier în care a fost implicat un microbuz, care transporta pe o platformă un alt microbuz. În urma exploziei unui cauciuc al microbuzului, cele două autoturisme s-au răsturnat pe șosea. În microbuz se aflau 7 adulți și un copil. În urma accidentului doar o femeie, în vârstă de 67 de ani, a necesitat transportul la spital, acuzând dureri în zona toracelui. Pentru gestionarea situației de urgență a fost activat Planul Roșu.

„La locul intervenției s-au deplasat 4 autospeciale de lucru cu apă și spumă, două autospeciale de transport persoane și victime multiple, una de descarcerare grea, două autospeciale dotate cu modul de descarcerare, două echipaje SMURD, două ambulanțe SAJ, 3 ofițeri și 35 subofițeri, și mai multe echipaje de poliție pentru oprirea traficului până la eliberarea carosabilului. S-a acționat pentru degajarea traficului, spălarea carosabilului și asigurarea măsurilor PSI specifice”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Bogdan Mutu.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, începând cu ora 14:20, pe autostrada A1, la kilometrul 472 (în zona localităţii Iosifalău, judeţul Timiş), traficul rutier a fost reluat în condiţii normale pe sensul de mers Lugoj – Timişoara. Circulaţia a fost deviată pe A6 şi DN6 (Balinţ – Lugoj – Timişoara), apoi s-a desfăşurat pe banda numărul doi, din cauza unui accident uşor. O autoplatformă pe care se afla un microbuz, tractată de un alt microbuz, a intrat în balans, a acroşat un autoturism şi s-a răsturnat pe benzile unu şi de urgenţă.

(Sebastian Dragomir)