Noi detalii despre românul de 44 de ani care a muncit în Italia s-a întors acasă și apoi a fost descoperit mort, îngropat în grădina casei părintești din localitatea Moisei, județul Maramureș, după 3 ani de zile după ce nimeni nu-l mai văzuse în sat.

Vineri 12 mai, polițiștii au descins în curtea casei părintești a bărbatului acolo unde au făcut o descoperire macabră: în șură, sub lespedea de lemn, au găsit trupul bărbatului. Mormântul era la doar o jumătate de metru adâncime, înconjurat de icoane și o cruce de fier.

Bătrâna, grav bolnavă, a  mărturisit uneia dintre rude despre locul unde se află fiul său. L-ar fi îngropat acolo, pentru că nu avea bani ca să-i ofere o înmormântare creștinească.

Ce au dezvăluit primele investigații referitoare la moartea bărbatului

Chiar dacă inițial anchetatorii au bănuit că este vorba despre o crimă, deoarece bătrâna le spusese vecinilor că fiul ei ar fi plecat înapoi la muncă în străinătate, anchetatorii urmează și ipoteza potrivit căreia bărbatul ar fi murit din cauza unei boli de plămâni. ”La o primă examinare, o macroinvestigație, pe cadavru nu au fost descoperite urme de violență care să ne conducă spre ipoteza unei crime. Au fost prelevate însă și probe pentru analizele anatomo-patologice de la ale căror rezultate vom primi răspunsuri complete. În acest moment nu vorbim despre un omor”, au declarat surse judiciare pentru libertatea.ro

Fără să fie audiată la sediul poliției, ci doar în curtea gospodărie sale, bătrâna le-a explicat pe îndelete polițiștilor, trista ei poveste pe care, chinuită de remușcări, a scos-o după ani buni la iveală. Bătrâna susține  că nu și-a omorât fiul, ci că o boală cruntă l-a răups și  ea doar l-a îngropat.

Omul fusese băgat acolo, în pământul din grădină, după ce,  în urmă cu trei ani, o afecțiune pulmonară l-a ucis pe când avea 44 de ani. Mama lui nu a avut atunci bani să-l înmormânteze într-un cimitir și i-a săpat singură  groapa în pământul din spatele casei.

”Nu l-am omorât. Era bolnav rău de plămâni. Când a murit, nu aveam bani să-l înmormântez creștinește, așa că m-am gândit să-l îngrop în curtea casei. Singură am săpat groapa și l-am băgat acolo. Noaptea… La toți le-am spus că băiatul meu e în Spania, că s-a mutat de tot acolo… Acum, după atâți ani, mă răscolesc noaptea-n somn că băiatul meu nu se odihnește într-un cimitir, cu  cruce la căpătâi… Că nu  avut parte de o slujbă pe lumea ailaltă… Muream mâine-poimâne și nimeni nu știa că e acolo. De asta am spus ce am făcut. Dacă am greșit…”, le-a declarat bătrâna investigatorilor maramureșeni conform publicației mai sus citate. Rămâne ca anchetatorii să rezolve misterul morții bîrbatului de 44 de ani și motivele exacte care au făcut-o pe bătrână să=i ascundă moartea.

 Vezi mai jos știrea inițială a TVR.

1 COMENTARIU

  1. Pina la urma unde l-a ingropat,sub o lespede in sura sau in gradina??

Comments are closed.