[FOTO] Peste 200 de tineri reşiţeni au format în Centrul Civic un lanţ al solidarităţii

253

Peste 200 de tineri reşiţeni au venit astăzi în Centrul Civic pentru a sărbători Săptămâna Europeană a Tineretului. Ei şi-au dat mâna şi au format un lanţ al solidarităţii în jurul fântânii cinetice.

Evenimentul a fost organizat de către Centrul de Voluntariat Reşiţa în parteneriat cu Primăria şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin.

Tinerii voluntari au fost mulţumiţi de numărul mare de participanţi.

“Astăzi am sărbătorit şi noi în Centrul Civic din Reşiţa, Săptămâna Europeană a Tineretului. Ne-am luat de mână, am făcut un Flash Mob şi am demonstrat că şi în Reşiţa există tineri care se implică. Noi ne-am făcut un plan, pe hârtie, să avem măcar 150 de tineri, dar cred că au fost chiar mai mulţi, a fost super, ne-au depăşit aşteptările”

“Astăzi am vrut să transmitem faptul că şi Reşiţa deşi este un oraş mic din România, este important. Tinerii de aici vor să se implice şi au ceva de spus la nivel european. Mi se pare că această activitate a fost o reuşită în prisma faptului că o parte din tinerii din Reşiţa au aflat de Săptămâna Europeană a Tineretului, şi că am dat startul la o implicare, formare a unei imagini despre tineri şi despre activităţiile tinerilor la nivel european”

Această acţiune a urmărit promovarea unor valori şi concepte ca solidaritatea, angajamentul, participarea pentru toţi, incluziunea şi combaterea inegalităţii.

(Claudiu Pamfil)