[FOTO] Audrey Hepburn: „M-am născut cu o nevoie enormă de afecţiune şi o nevoie teribilă de a o dărui”!

Motto: „M-am născut cu o nevoie enormă de afecţiune şi o nevoie teribilă de a o dărui”. Audrey Hepburn

„Pentru a avea ochi frumoşi, uită-te după ce e bun în alţii; pentru a avea buze frumoase, spune doar vorbe bune; iar pentru a avea ţinută, mergi cu convingerea că nu eşti niciodată singură”, a fost motto-ul de viaţă şi credinţă al uneia dintre cele mai frumoase şi mai titrate  femei din toate timpurile, Audrey Hepburn, actriță de film de origine anglo-olandeză, născută  acum 91  de ani   pe 4 mai 1929 în  regiunea Bruxelles în Belgia.

 „Amintiţi-vă, dacă aveţi nevoie de o mână de ajutor, veţi găsi întotdeauna una la capătul braţelor voastre”

Model de frumusețe și eleganță, şi-a creat un stil care a definit-o, stil ce continuă să aibă succes în rândul femeilor și în ziua de azi.  Celebra rochie neagră Givenchy, pe care a purtat- o în filmul „Mic dejun la Tiffany”, a fost vândută în anul 2006 cu peste 462.000 £, al doilea preț, ca valoare, plătit vreodată pentru o rochie dintr-un film, după cea a lui Marilyn Monroe din filmul The Seven Year Itch, care s-a vândut cu 4,6 milioane de dolari în iunie 2011.

După ce a a renunțat la balet și s-a dedicat actoriei a  jucat într-o serie de spectacole muzicale și a avut mai multe secundare în filme britanice. În timpul unei filmări i se oferă un rol principal într-un spectacol de pe Broadway, unde se face remarcată. Prima sa producție Hollywoodiană este filmul Vacanță la Roma” din anul 1953, unde deține rolul principal, alături de Gregory Peck. Filmul a fost un succes imens, iar Audrey  a câștigat  Premiul Oscar pentru cea mai bună actriță.

Alte filme în care a jucat şi care au consacrat-o  sunt „Mic dejun la Tiffany” ; „Șarada” ;   „My Fair Lady” sau „Cum să furi un milion” şi i-au adus Premii Oscar şi  Globul de Aur plus multe alte recunoaşteri internaţionale ale industriei filmului, dar mai ales aprecierea publicului de ieri, de azi şi cu siguranţă şi de mâine.

Audrey Hepburn este cu adevărat un model inepuizabil pentru toate generaţiile de femei, o virtute a bunului simţ corelată cu educaţie, simplitate şi ambiţie. Deşi nu a trăit o viaţă uşoară şi-a asumat cu o rară demnitate poziţia socială de formator de opinie, înlăturând orice tentaţie de a accepta banalitatea şi renunţarea la principii. O actriţă născută pentru a atrage admiraţie şi apreciere, o femeie care şi-a păstrat nobleţea şi simplitatea aristocrată.

„Frumuseţea unei femei nu este în hainele pe care le poartă, imaginea pe care o poartă sau modul în care ea îşi piaptănă părul. Frumuseţea unei femei este văzută în ochii ei, deoarece asta este poarta către inima ei, locul unde sălăsluieşte dragostea. Este grija pe care o oferă drăgăstoasă, pasiunea pe care ea o arată, iar frumuseţea unei femei creşte doar cu trecerea anilor. Frumuseţea unei femei stă atenţiile pe care le face cu dragoste, pasiunea pe care o arată”, marturisea artista.

Cea mai frumoasă autodescriere care, este reprezentativă pentru orice om care crede și iubește viața cu toate încercările ei, un fel de motivație de-a lupta cu demnitate pentru fiecare clipă dată spre a fi trăită, este cea în care ne regăsim, fără ipocizie fiecare:

„Cea mai mare victorie a mea a fost aceea de a fi în stare să trăiesc cu mine însămi, să îmi accept defectele. Sunt foarte departe de a fi un om adevărat, aşa cum mi-aş dori să fiu. Dar tot eu îmi dau seama că, în cele din urmă, nu sunt chiar de lepădat. Amintiţi-vă, dacă aveţi nevoie de o mână de ajutor, veţi găsi întotdeauna una la capătul braţelor voastre. Pe măsură ce creşteţi, veţi descoperi că aveţi două mâini, una ca să vă ajute şi una ca să ajutaţi pe ceilalţi”.

Ceea ce Audrey Hepburn afirma foarte des: „M-am născut cu o nevoie enormă de afecţiune şi o nevoie teribilă de a o dărui”, s-a concretizat prin faptul că a fost ambasador UNICEF, iar ultimii ani  i-a dedicat călătoriilor în numeroase țări pentru a ajuta și a sensibiliza opinia publică.

Cea care spunea „Femeile pot fi curtate în o mie de feluri, poate chiar mai mult, dar există un fel de a face curte care trece dincolo de săruturi şi priviri: respectul”, s-a mutat în veşnicie la vârsta de 64 de ani, pe 20 ianuarie 1993, răpusă  de cancer intestinal.

Epilog: „Eleganţa este singura frumuseţe care nu se ofileşte”. Audrey Hepburn

Anca Bica Bălălău

Cele mai citite

Related Articles