Excavatorul va fi la poarta datornicilor pentru plata apei în Lugoj

  Aproape 800 de case din Lugoj şi peste 80 de agenţi economici sunt pe punctul de a fi debranşaţi de la reţeaua de alimentare cu apă a oraşului.

Acţiunea face parte dintr-un program de măsuri iniţiat de către societatea Meridian 22 pentru recuperarea datoriilor ce depăşesc în multe cazuri dublul termenelor impuse de normele legale în vigoare.

Cele mai mari probleme au fost semnalate în primul trimestru al acestui an în cartierele de case ale Lugojului.

Aproximativ 400.000 de lei este suma cumulată datorată de restanţierii de la case şi agenţii economici, drept pentru care societatea a luat decizia de a trece la debranşări. Potrivit unui comunicat: “în următoarele trei săptămâni se va trece la debranşarea de la reţeaua publică de apă a celor care au datorii mai mari de 90 de zile din cartierele de case, dar şi a persoanelor juridice. Suma totală restantă ce trebuie încasată este de circa 180.000 de lei. Cei care sunt în culpă au depăşit cu mult termenul legal de 45 de zile, de neplată, de la care se poate efectua debranşarea”. Pe listă figurează locuinţe din cartierele Buchini, Balta Lată, Cotu-Mic, Titulescu, dar şi mai multe case de pe strada  Caransebeşului. Cei care vor fi debranşaţi, vor fi nevoiţi să plătească 1.060 de lei pentru a putea primii din nou apă, asta după ce îşi vor achita sumele restante.

Ion Moldovan

De același autor

Related Articles