De 45 de ani, Zilele de Teatru ale românilor din Voivodina

Inaugurarea ediţiei  a 45-a, a Zilelor de Teatru ale Românilor din Voivodina, va avea loc astăzi, la Coştei.

Sâmbătă la  ora 19, pe scena Căminului Cultural se vor prezenta micii actori, iar de la ora 19.30 de minute, va avea loc o expoziţie de fotografii organizată de Uniunea Teatrelor de Amatori din Voivodina. La ora 20 va fi inaugurată ediţia a 45-a a Zilelor de Teatru, urmată de spectacolul cu piesa: “Prinţesa nebună” de Nicolae Dumitru Vlădulescu.

Manifestarea va continua duminică, 23 aprilie, la Vârşeţ unde Asociaţia culturală “Banatic Art”, în colaborare cu atelierul de creaţie “Academica”, al studenţilor şcolii de înalte studii pentru educatori “Mihailo Palov”, şi ai facultăţii de învăţători din Belgrad,  va prezenta spectacolul  cu piesa “Profesorul de franceză”, de Tudor Muşatescu, în regia lui Iulian Ursulescu.

După o pauză de câteva zile, manifestarea noastră teatrală va continua, vineri 28 aprilie, când Trupa de Teatru “Todor Creţu Toşa”, a Căminului Cultural din Uzdin, se va prezenta cu spectacolul cu piesa: “Sinucigaşul”, de Nicolai Erdmon, în regia lui Iulian Ursulescu.

Trupa de teatru a SCA “Luceafărul”, în colaborare cu elevii liceului Borislav Petrov Braca, se va prezenta la Zile, sâmbătă , 29 aprilie, cu spectacolul cu piesa “Noi”, textul scris de Romanţa Vărăgean şi Branislav Guzina, în regia lui Branislav Guzina.

Tradiţional, la Zile, se prezintă şi alibunărenii, de data aceasta cu spectacolul cu piesa “Şi cu violoncelul ce facem”, de Matei Vişniec, în regia lui Remus Berlovan.

Sâmbătă, 6 mai, torăcenii vor prezenta spectacolul cu piesa: “Un Bărbat şi mai multe femei”, de Leonid Zorin, în regia lui Iulian Ursulescu. Închiderea manifestării va avea loc la Alibunar pe data de 7 mai, ora 20, cu spectacolul oaspeţilor – Scena profesionistă în limba română a  Teatrului Popular “Sterija” din Vârşeţ.  Tot acolo  va avea loc şi decernarea premiilor pentru ediţia din acest an.

Prin urmare ,,Zilele de Teatru” vor derula anul acesta în perioada 22 aprilie – 7 mai.

Cele mai citite

Related Articles