Opt migranţi pakistanezi şi irakieni, opriţi la frontiera cu Serbia

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa, în cooperare cu lucrătorii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi, au desfăşurat acţiuni specifice pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma cărora au depistat pe raza localităţii de frontieră Greoni, judeţul Caraş-Severin, un grup de patru cetăţeni străini care se deplasa dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul ţării.
Ca urmare a faptului că persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zonă, acestea au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări. Grupul era format din trei bărbaţi şi o femeie, cetăţeni irakieni, cu vârste cuprinse între 19 şi 38 de ani.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Socol au depistaţ în cursul nopţii trecute, în apropierea localităţii de frontieră Lescoviţa, judeţul Caraş-Severin, patru cetăţeni pakistanezi, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, care au fost preluaţi şi transportaţi la sediul instituţiei pentru cercetări.

În ambele cazuri, persoanele au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei, iar în prezent se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând a fi luate măsurile legale care se impun.
Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentelor şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

De același autor

Related Articles