Deces în urma unei transfuzii de sânge

Un bărbat de 66 de ani a murit în urma unei transfuzii greşite de sânge la Spitalul “Sfântul Pantelimon” din Bucureşti.

Ministerul Sănătăţii a început o anchetă şi urmează să întocmească un raport.
Bărbatul suferea de afectiuni hepatice şi era internat în secția de gastroenterologie.
Săptămâna trecută s-a internat pentru tratament, iar vineri o asistentă i-a făcut o transfuzie de sânge dintr-o grupă greşită, deşi nu avea nevoie.

Purtătorul de cuvânt al instituţiei medicale, doctorul Fiorela Mitoiu, a precizat pentru Radio România Actualităţi că pacientul a făcut stop cardio-respirator, a fost resuscitaţ după care a fost transferat la Spitalul Floreasca, unde a fost declarat decesul.
             Asistenta a fost suspendată din funcție

Fiorela Mitoiu a precizat ce măsuri au fost luate la Spitalul “Sfântul Pantelimon” în urma acestui incident. Fiorela Mitoiu: “Persoana responsabilă, respectiv doamna asistentă a fost suspendată din funcţie pe toată perioada desfăşurării anchetei care s-a declanşat la nivelul spitalului, şi pe de altă parte, conform legislaţiei, i-am anunţat şi pe cei de la DSP şi pe cei de la Institutul Hematologic, care s-au deplasat la noi, la spital, şi şi-au făcut propria anchetă şi au tras propriile concluzii. Avem această anchetă în curs de desfăşurare, care poate merge ca sancţiuni până la desfacerea contractului de muncă. Pe parte penală nu e treaba noastră ca spital”.

Nu este primul caz de acest fel înregistrat în ultima perioadă.

În luna februarie, doi pacienţi au decedat după ce au primit transfuzii de sânge la Spitalul Municipal “Filantropia” din Craiova. RRA

Cele mai citite

Related Articles