Sebastian Ghiţă a fost localizat şi reţinut azi-noapte. Cine este femeia care l-a dat de gol

Omul de afaceri Sebastian Ghiţă a fost localizat şi reţinut azi-noapte în Belgrad, după aproape trei luni de la dispariţia sa. Pe numele fostului parlamentar Sebastian Ghiţă au fost emise două mandate de arestare în lipsă.

UPDATE: Noi detalii ies la iveală în cazul arestării fostului deputat Sebastian Ghiță. Potrivit Antena3, Oana Niță este femeia care l-a urmat pe Sebastian Ghiță pe traseul Istanbul-Belgrad și tot ea este cea care l-a dat de gol pe fostul deputat.

Din detaliile prezentate de cei de la Antena 3 reiese că Oana Niță, patroana unui lanț de magazine de haine din România, era prietena lui Sebastian Ghiță de aproximativ doi ani.

Aceasta l-a vizitat de două ori pe Sebastian Ghiță. O dată la Belgrad și încă o dată într-un alt stat. Ar putea fi vorba despre Istanbul. Așa au reușit autoritățile să identifice locul în care se afla Sebastian Ghiță.

Sebastian Ghiţă a fost trimis în judecată în două dosare penale, cel în care mai sunt acuzaţi foşti şefi din Poliţie şi Parchet din Prahova şi un altul în care este judecat alături de fostul primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu. De asemenea, Sebastian Ghiţă mai este urmărit penal şi în alte două dosare de corupţie, respectiv cel privind vizita fostului premier britanic Tony Blair în Romania, în 2012, şi cel în care cumnatul fostului premier Ponta, Iulian Herţanu, este acuzat de fraude cu fonduri europene şi alte infracţiuni, în acesta din urmă fiind cercetaţi şi fostul şef al Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, precum şi fiul acestuia, Vlad Cosma.

Pe 10 ianuarie, un complet de la Instanţa supremă a emis un mandat european de arestare pe numele lui Sebastian Ghiţă, omul de afaceri fiind dat şi în urmărire internaţională, prin Interpol.Ghiţă a dispărut pe 21 decembrie 2016 şi a fost iniţial dat în urmărire naţională după ce a încălcat termenii controlului judiciar, informează redactorul RRA Daniela Mănuţă.

Poliţia Română a anunţat că în cursul nopţii, în Belgrad a fost localizat şi reţinut Sebastian Ghiţă, care în momentul depistării a prezentat pentru legitimare documente false care prezintă însemnele unui stat european. Poliţia Română mai precizează că Sebastian Ghiţă a fost depistat în urma unor activităţi investigative complexe şi a informaţiilor furnizate de Direcţia Operaţiuni Speciale şi cea de investigaţii criminale.

Poliţia Română mulţumeşte instituţiilor de aplicare a legii din Serbia, Ungaria, Bulgaria, Grecia, Turcia, Muntenegru, Croaţia, Austria, Italia şi Franţa, precum şi partenerilor interni pentru cooperarea în acest caz, care au dus la prinderea lui Sebastian Ghiţă, care era căutat de mai bine de trei luni. În prezent, se derulează procedura legală în astfel de situaţii.

Sursă: RADOR

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles