Situaţia mansardelor trebuie să fie clarificată

Legislaţia privind construirea de mansarde pe clădirile vechi trebuie reglementată mai clar, afirmă secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat. Acesta subliniază că aceia care autorizează acest tip de construcţii, trebuie să verifice materialele folosite de constructori şi să se asigure că planul respectă căile de evacuare, astfel încât locatarii să fie în siguranţă.

Raed Arafat: “Normal că asta excede rolul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă al departamentului, asta mai mult este pe partea de construcţie şi pe partea de proiectare şi pe partea de autorizaţie pentru a face aceste mansarde.
Cei care le autorizează, la nivelul oraşelor respective, trebuie să se uite la aceste aspecte, pentru că am văzut ieri ce s-a întâmplaţ de la un foc, toată mansarda şi apartamentele oamenilor au ars. Normal, există dificultate mare în intervenţie, mai ales la dotarea actuală cu autoscările. Din acest punct de vedere, trebuie o reglementare mult mai clară şi care să asigure că cei care locuiesc în aceste locuinţe sunt în siguranţă.

Aseară, pompierii din judeţul Suceava au interveniţ mai bine de nouă ore, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la mansarda unui bloc din oraşul Gura Humorului. Cinci oameni au ajuns la spital.  RRA

De același autor

Related Articles