Războiul Rozelor varianta 2017 : Consiliul Judeţean Caraş-Severin versus Ana Vasile

Războiul izbucnit anul trecut între conducerea Consiliului Judeţean Caraş-Severin şi Directorul executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, continuă.

Directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din Caraș-Severin, Ana Vasile, a fost sancționată astăzi cu diminuarea retribuției cu 20% pentru trei luni, după ce anul trecut a primit o sancţiune scrisă.

Comisia de disciplină a Consiliului Judeţean Caraş-Severin, ca for superior, a reţinut ca abateri disciplinare refuzul acesteia de a se prezenta la solicitarea vicepreşedintelui Consiliului judeţean, Ionuţ Popovici, pentru a da explicaţii cu privire la un eveniment produs în luna noiembrie a anului trecut când o minoră a fugit dintr-un centru de plasament și  a căzut de la etajul 4 al unui bloc.

Lipsa informării cât şi tonul sfidător al adresei trimisă de Ana Vasile în 23 noiembrie 2016 vicepreşedintelui Ionuţ Popovici şi folosirea insinuantă a expresiilor “având în vedere implicarea dumneavoastră personală şi ” să ne comunicaţi punctul dumneavoastră de vedere” – după cum se arată în expunerea de motive a hotărârii de sancţionare, au fost considerate acte de indisciplină şi propuse spre sancţionare.

Votul consilierilor a fost secret, dar cu 21 de voturi pentru sancţionare , 6 împotrivă şi 3 consiliei absenţi, s-a menţinut propunerea Comisiei de disciplină de diminuare a retribuţiei cu 20% pe trei luni.

De menţionat că prima cercetare disciplinara a avut loc la solicitarea preşedintelui Consiliului judeţean, Silviu Hurduzeu, iar cea de-a doua, de vicepreşedintele Ionuţ Popovici.

Contactată telefonic, directorul Ana Vasile a declarat că va contesta din nou sancţiunea primită. Deocamdată sunt în desfăşurare procedurile la prima contestaţie depusă cu privire la sancţiunea de anul trecut – a menţionat aceasta.

(Daniela Tudor)

De același autor

Related Articles