Momente de panică la Dortmund. Explozii în apropierea autocarului Borussiei

122

 Meciul tur dintre Borussia Dortmund şi AS Monaco, din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, a fost amânat pentru miercuri, la ora 19:45, în urma unui incident în care a fost implicat autocarul formaţiei germane.

Poliţia germană a anunţat că trei încărcături explozive au fost detonate în apropierea autocarului celor de la Borussia Dortmund, la scurt timp după ce acesta a părăsit hotelul unde a fost cazată echipa lui Thomas Tuchel.

Totul s-a petrecut la aproximativ 10 kilometri de stadion, iar în urma exploziei, două geamuri ale autocarului s-au spart, rănindu-l pe fundaşul Marc Bartra.

Fundaşul transferat de la FC Barcelona a fost transportat imediat la spital, unde s-a constatat că a suferit câteva răni superficiale la braţ, acum fiind în afara oricărui pericol.

Marc Bartra a fost rănit şi se află în prezent la spital. Recuperare rapidă şi completă, Marc“, a scris Borussia Dortmund.

Din motive de securitate, fanii prezenţi la stadion au fost rugaţi să nu părăsească arena timp de o jumătate de oră după anunţul privind amânarea meciului.

Între timp, suporterii celor de la AS Monaco şi-au arătat solidaritatea faţă de adversarii lor şi au scandat pentru minute bune “Dortmund, Dortmund”,scrie Digisport.ro

UPDATE 21.45 Borussia Dortmund a anunţat că meciul cu AS Monaco s-a amânat pentru mâine, la ora 19:45.

UPDATE 21:43 – Momente frumoase pe arena Borussiei. Fanii monegasci au scandat “Dortmund, Dortmund”

UPDATE 21:38 – Potrivit unor informaţii de la faţa locului, fanii de la stadion au fost rugaţi să rămână în arenă pentru încă jumătate de oră.

Între timp, poliţia a anunţat că au existat trei explozii în jurul autocarului celor de la Borussia.

UPDATE 21:31 – Borussia Dortmund a anunţat că meciul cu AS Monaco s-a amânat pentru mâine, la ora 19:45.

UPDATE 21:28 – Se confirmă faptul că Bartra este în afara oricărui pericol. Spaniolul a suferit câteva tăieturi minore pe braţ, de la fragmentele de geam, însă starea lui este una bună.

——-

Momente de panică în Germania, înaintea meciului Borussia Dortmund – AS Monaco, din turul sferturilor de finală ale Ligii Campionilor.

O explozie a avut loc în apropierea autocarului Borussiei, iar fundaşul Marc Bartra (26 de ani) a fost rănit şi transportat de urgenţă la spital, scrie Digisport.
Potrivit Marca, explozia s-a produs la 10 km de stadionul pe care este programată partida.

Potrivit contului oficial de Twitter al Borussiei, a fost vorba despre explozia unei bombe, dar jucătorii sunt acum în siguranţă. Nu există vreun pericol în interiorul stadionului sau în jurul arenei.

Cu toate acestea, mai multe surse susţin că fotbaliştii lui Thomas Tuchel sunt în stare de şoc şi sunt serioase dubii că ar putea intra pe teren în această seară. Poliţia germană încearcă să determine dacă este vorba de un atac terorist.

Potrivit presei internaţionale, există posibilitatea ca meciul să fie amânat. 8 milioane de euro a plătit Borussia Dortmund în iulie 2016, pentru transferul definitiv de la FC Barcelona.

12 meciuri are Marc Bartra în naționala mare a Spaniei, în care a debutat în 2013.

sursa foto:digisport si twitter Borussia Dortmund