Traseul Împărătesei Sissi a prins contur în Munții Cernei!

                   Conducerea administraţiei publice a oraşului Băile Herculane a definitivat lucrările de reabilitare la traseul dedicat Împărătesei Elisabeta (cunoscută sub nume de Sissi), care a vizitat de şase ori staţiunea de pe Valea Cernei, numeroase obiective turistice din zonă purtând astăzi numele celebrei împărătese austriece!

“Au fost construite noi podeţe peste pâraiele  care traversează traseul, făcute din lemn de gorun, care conferă o rezistenţă mult mai mare în timp, a fost finalizat şi foişorul  dedicat Împărătesei Sissi, exact în locul unde cu 160 de ani în urmă împărăteasa a servit micul dejun!”, ne-a declarat Cristian Miclău – primarul oraşului Băile Herculane.

Foişorul este ridicat chiar deasupra Grotei cu Aburi, de unde se dechide o privelişte de ansamblu superbă asupra staţiunii! “Traseul are în jur de 3 kilometri, este funcţional, a fost funcţional şi înainte, acum a fost doar reabilitat! În perioada 8-9 iunie – când va fi organizat simpozionul dedicat Împărătesei Sissi – se va face o promenadă pe traseul reabilitaţ invitaţii urmând să plece de pe Platoul Coronini de-a lungul traseului, până la foişorul care a fost construit în cinstea Împărătesei Sissi!”, ne-a precizat primarul urbei de pe Cerna.

Paul-Sever SMADU

 

De același autor

Related Articles