[FOTO] BMW cu roţile-n sus pe marginea drumului

917

Accident rutier pe marginea drumului.

Şoferii care au circulat în această după-amiază pe DN 69, care leagă Timişul de Arad, au surprins un accident rutier provocat, cel mai probabil din cauza vitezei. Un ascultător aflat în trafic, ne-a informat că între localităţile Şagu şi Vinga un autoturism a ieşit în decor.

„Este vorba de o autoaccidentare, iar circulaţia nu este blocată. Maşina se află în afara carosabilului, iar accidentul a avut loc din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum. În urma evenimentului nu au rezultat victime”, ne-a informat purtătorul de cuvânt al IPJ Arad, Lorena Radu.

Șoferii sunt sfătuiţi să conducă prudent, să adapteze continuu viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic şi ia în calcul faptul că spaţiul de frânare creşte substanţial atunci când carosabilul este umed. În situaţia conducerii autovehiculelor pe timp de ploaie, este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, precum şi a celor de ceaţă, în cazul apariţiei acestui fenomen. Totodată, le recomandă păstrarea unei distanţe mai mari faţă de autovehiculele care circulă în faţă, precum şi evitarea acţionării bruşte a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului, pentru evitarea acvaplanării.

(Sebastian Dragomir)

Foto: facebook.com