Situația deponeurilor de gunoi din județul Hunedoara, dezbătută în ședință extraordinară a Comitetului pentru Situații de Urgență

În contextul existenței unei stări potențial generatoare de situații de urgență creată de modul de gestionare a deșeurilor pe teritoriul județului Hunedoara, cu impact asupra sănătății populației și poluării mediului, astăzi, la sediul Instituției Prefectului Județului Hunedoara s-a întrunit, în regim de urgență, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Membrii Comitetului au luat act de situația existentă la nivelul județului Hunedoara și au decis în unanimitate, luarea măsurilor legale ce se impun pentru remedierea în cel mai scurt timp a situației create.

Consiliul Județean va informa săptămânal prefectul județului despre stadiul măsurilor aplicate pentru punerea în funcțiune a unui deponeu conform standardelor europene.
În perioada următoare, pentru reducerea riscului apariției unei epidemii generate de rozătoare și insecte, dar și de poluarea terenurilor, apelor și pânzei freatice, Agenția pentru Protecția Mediului, Direcția de Sănătate Publică, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, precum și Sistemul de Gospodărire a Apelor vor monitoriza permanent și vor informa președintele C.J.S.U. cu privire la situația generată de depunerile de deșeuri.

Centrul Județean de Comunicare și Informare Publică

Cele mai citite

Related Articles