Avem vaccin împotriva pneumoniei, dar și a meningitei!

Ministerul Sănătătii va finanta în premieră, anul acesta, achizitionarea vaccinului împotriva penumoniei și menigitei, cuprins în schema obligatorie de imunizare.

De altfel, ministrul Florian Bodog a anunțat ieri că problema aprovizionării cabinetelor medicale cu vaccinuri este în curs de rezolvare. Este vorba despre vaccinurile tetravalent, hexavalent și împotriva hepatitei, a precizat ministrul Sănătății.

Ministrul Sănătății a mai anunțat că medicii români care au profesat în străinătate și doresc să se întoarcă în țară vor beneficia de asistență din partea unui Centru Național de Resurse Umane, care va fi inaugurat mâine. Florian Bodog a spus că autoritățile au decis înființarea acestei instituții după ce au primit semnale de la medici plecați în Germania și Anglia că ar vrea să revină acasă, încurajați de majorarea salariilor din sistem. Ministerul Sănătății are în vedere și măsuri care să-i stimuleze pe medici să lucreze în cabinetele din mediul rural – a mai spus Florian Bodog. RRA

De același autor

Related Articles