Radiourile publice schimbă comunitatea! Euroradio – Seminar internaţional pentru posturile regionale

231

UPDATE

Radiourile publice schimbă comunitatea, iar comunitatea poate schimba modul de interacţiune cu radioul public regional – aceasta este tema principală a seminarului organizat la Bucureşti de Uniunea Europeană de Radio – EBU şi Radio România.

Reprezentanţi din 14 ţări dezbat joi şi vineri subiecte legate de cercetarea audienţei, impactul reţelelor de socializare, digitalizarea şi adaptarea programelor la cerinţele publicului din zona de acoperire.

Ultima zi a seminarului va aduce în discuţie programele pentru minorităţi la posturile regionale şi o discuţie despre modul de colaborare al radiourilor regionale din Europa.

…………………………………………

 

Cum pot radiourile publice regionale să fie mai aproape de ascultătorii lor? Aceasta este întrebarea la care vor încerca să găsească răspuns, la București, reprezentanți ai posturilor publice de radio din Europa și România, precum și reputați specialiști EBU.

Evenimentul, organizat de Uniunea Europeană de Radio – EBU și Radio România prin Departamentul Studiourilor Regionale, se desfăşoară la Centrul de Presă al Societății Române de Radiodifuziune, în zilele de 30 şi 31 martie 2017.

Ovidiu Miculescu, Președinte Director-General Radio România, Graham Dixon- Directorul Departamentului Radio EBU și Laurent Marceau, coordonatorul seminarului, îi vor invita pe participanți să gasească răspunsuri la câteva dintre provocările pieței media regionale actuale în contextul noilor dezvoltări tehnologice și a schimbării obiceiurilor de consum media.

Implicarea Rețelei Studiourilor Regionale din țara noastră în găzduirea și organizarea acestui eveniment de importanță europeană reprezintă o recunoaștere a rolului și importanței Radio România în peisajul media național și internațional.

Sursa: RADOR